Η Νορβηγίδα πριγκίπισσα Martha Louise σπάει ξανά το πρωτόκολλο με τον γάμο της και το dress code

Κατερίνα Μπούσιου

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας ακολούθησε τα βήματα του Harry και ετοιμάζει τον πιο λαμπρό βασιλικό γάμο, εκτός πρωτοκόλλου. Ποια είναι η Martha Louise και γιατί προκαλεί τόσο ενδιαφέρον η ζωή της; 

Οι βασιλικοί οίκοι της Βόρειας Ευρώπης, αποτελούν ένα πιο μοντέρνο μοντέλο μοναρχίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, που είναι και πιο δημοφιλής. Σε ένα στοιχείο μόνο υπάρχει μία ομοιόητητα, καθώς όπως και ο Harry, έτσι και η Νορβηγίδα πριγκίπισσα Martha Louise αποποιήθηκε των βασιλικών της καθηκόντων, άλλαξε εντελώς τη ζωή της και ετοιμάζεται να κάνει σε λίγες μέρες και τον πιο ανατρεπτικό γάμο της χρονιάς. Όλα είναι εκτός πρωτοκόλλου, ακόμη και ο όρος που έθεσε προς τους καλεσμένους της.

Ο θηλυκός Harry και θεραπευτής γαμπρός

Η Martha Louise είναι το πρώτο παιδί και η μόνη κόρη του σημερινού βασιλιά της Νορβηγίας Χάραλντ, αλλά δεν θα γινόταν ποτέ βασίλισσα στη χώρα της, καθώς μόνο τα αρσενικά μέλη της οικογένειας, όπως ο αδελφός της, έχουν αυτό το προνόμιο. Τυπικά ήταν 4η στη διαδοχή μετά τον αδελφό της και τα ανίψια της, αλλά η ίδια αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2022 να αποποιηθεί των βασιλικών της καθηκόντων. Δεν ακολούθησε όμως τη μοίρα του μακρινού της ξαδέλφου Harry και παρέμεινε στη χώρα της, ακολουθώντας όμως ένα άλλο μοντέλο ζωής και συνεχίζοντας τη φιλανθρωπική της δράση.

«Ακολούθησα ένα άλλο μονοπάτι στη ζωή μου, υπήρχε αρκετή κριτική κριτική επειδή ακολούθησα έναν άλλο πιο πνευματικό δρόμο, γιατί αυτά τα θέματα στη Νορβηγία είναι ακόμη ταμπού», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Ο πρίγκιπας William δεν θέλει ο Harry να είναι παρών στη στέψη του και ο λόγος είναι κατανοητός

Από το 2019 είχε γνωριστεί με τον Αμερικανό επιχειρηματία και θεραπευτή Durek Verrett, με τον οποίο και θα παντρευτεί στις 31 Αυγούστου. Ο Verrett είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για τη Νορβηγία, καθώς την εποχή του Covid 19, ισχυριζόταν πως είχε βρει μία ενναλακτική θεραπεία για τον ιό, με τις Νορβηγικές εφημερίδες να τον χαρακτηρίζουν ως «τσαρλατάνο». Η καλή του όμως σχέση με τη βασιλική οικογένεια του εξασφάλισε μία προστασία.

H Μartha Louise επηρεάστηκε αρκετά από τη φιλοσοφία του και τις wellbeing θεωρίες του και ίδρυσε στη συνέχεια και εκείνη ένα κέντρο θεραπείας. Η σχέση τους και οι δημόσιες εμφανίσεις τους, σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζαν με εκείνες των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας. Ο επικείμενος γάμος τους, σπάει με τη σειρά του κάθε είδος βασιλικού πρωτοκόλλου, αν και θα παρεβρεθούν όλα τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και τα τρία της παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της με τον συγγραφέα Ari Behn.

Οι εορτασμοί για τον γάμο θα κρατήσουν 4 ημέρες και όλοι οι καλεσμένοι θα βρεθούν με πλοίο, αρχικά σε μία μίνι κρουαζιέρα στα Νορβηγικά φιόρδ, για να καταλήξουν στο χωριό Geiranger, όπου θα γίνει και η πρώτη δεξίωση πριν τον γάμο.

Η μέλλουσα νύφη έβαλε όρο στους καλεσμένους της να αποφύγουν κάθε τυπικότητα στο ντύσιμό τους, καθώς δεν θα τηρηθεί το επίσημο dress code και όλοι καλούνται να ντυθούν όπως το επιθυμούν για να νιώθουν cool and sexy, όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση. Ένας Γάλλος παππάς από το Παρίσι θα τελέσει την τελευταία ημέρα των εορτασμών την πολιτική τελετή στο ξενοδοχείο που θα μείνουν όλοι οι καλεσμένοι και θα ακολουθήσει μία ακόμη δεξίωση.

Η επιλογή του τοπίου με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, ήταν η ενδεδειγμένη, βάσει και του τρόπου ζωής της πριγκίπισσας. Ωστόσο, δεν στερείται πολυτέλειας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης