Έρημος έχει μείνει ο τεράστιος κήπος στο Frogmore Cottage

Πατούλια Κατερίνα
Έρημος έχει μείνει ο τεράστιος κήπος στο Frogmore Cottage

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ζουν μια πιο απομονωμένη - τρόπος του λέγειν- ζωή στο Montecito από τον Ιούνιο του 2020.

Ωστόσο, πριν από τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ, ο Δούκας, 39 ετών σήμερα και η Δούκισσα του Sussex, 42 ετών πια, ζούσαν στο Frogmore Cottage στο Windsor, μετακομίζοντας στο ακίνητο το 2019 μετά τον βασιλικό τους γάμο το 2018.

Το βασιλικό ζεύγος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά το σπίτι στις αρχές του 2023 και σύμφωνα με το BBC, «τον Απρίλιο του 2024, τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Companies House ανέφεραν τις ΗΠΑ ως τη χώρα όπου συνήθως κατοικεί ο Harry, αντί για το Ηνωμένο Βασίλειο».

harry.jpg

Το Frogmore Cottage, όπου ζούσαν για λίγο η ξαδέρφη του Χάρι, η πριγκίπισσα Eυγενία και ο σύζυγός της Jack Brooksbank με τον μεγαλύτερο γιο τους, θα κατοικούνταν από τον πατέρα της Ευγενίας, πρίγκιπα Andrew, ο οποίος δεν έχει δεχτεί μέχρι στιγμής να μετακομίσει εκεί και να αφήσει το Royal Lodge στο οποίο μένει από το 2004.

Η καταγεγραμμένη ιδιοκτησία Windsor Grade II θεωρείται ένα από τα πιο μικρά ακίνητα στο βασιλικό χαρτοφυλάκιο. Ωστόσο, η κατοικία των πέντε υπνοδωματίων μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει έναν εντυπωσιακό κήπο που είναι εκπληκτικού μεγέθους, δεδομένου ότι το ίδιο το σπίτι είναι πολύ μικρότερο από τη μέση βασιλική ιδιοκτησία όπως είναι το Clarence House.

Σε ένα κλιπ που είδαμε στο Harry & Meghan, το ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix, ο Χάρι φαίνεται να παίζει στον κήπο του Frogmore με τα σκυλιά του. Ο κήπος διαθέτει μεγάλο γκαζόν με πολλά δέντρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής όσων κατοικούν στο Frogmore.ενώ ο χώρος διαθέτει και κληματαριά.

Το ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix έδειξε επίσης πλάνα από το εσωτερικό του Frogmore. Το εξοχικό σπίτι χτίστηκε το 1860 και βρίσκεται στο κτήμα όπου βρίσκονται τα Μαυσωλεία Frogmore και το Royal Burial Ground ως οι τελευταίοι χώροι ανάπαυσης της Βασίλισσας Βικτωρίας, του Πρίγκιπα Αλβέρτου και του Εδουάρδου VIII.

Το σπίτι ήταν ένα καταφύγιο για την Charlotte του Mecklenburg-Strelitz, τη σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου Γ'. Η Μέγκαν και ο Χάρι μετακόμισαν λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, του πρίγκιπα Archie. Το γειτονικό Frogmore House ήταν επίσης το σκηνικό για τη φωτογράφιση του αρραβώνα τους και μια από τις γαμήλιες δεξιώσεις τους.

Ο πρίγκιπας και η πρώην ηθοποιός έβαλαν τη σφραγίδα τους στο σπίτι κατά την περίοδο της διαμονής τους σε αυτή ενώ το κτίριο μετατράπηκε από πέντε ξεχωριστούς χώρους διαμονής σε ένα μεγάλο ακίνητο.

Σύμφωνα με το BBC, ο αδερφός του πρίγκιπα William και η πρώην ηθοποιός των Suits πλήρωσαν οι ίδιοι μερικές από τις ανακαινίσεις, ωστόσο η αντικατάσταση δοκών οροφής, δοκών δαπέδου, θέρμανσης, αερίου, ηλεκτρικών συστημάτων και υδραυλικών εγκαταστάσεων, μαζί με άλλες ανακαινίσεις ανήλθαν σε 2,4 εκατομμύρια λίρες και πληρώθηκαν από χρήματα των φορολογουμένων.