Η πιο luxury shopping bag – Ποιες extreme αγορές θα έκανες αν κέρδιζες 120 εκατ. ευρώ;

Η πιο luxury shopping bag – Ποιες extreme αγορές θα έκανες αν κέρδιζες 120 εκατ. ευρώ;

Τόσα χρόνια που δουλεύουμε, η αλήθεια είναι πως είχαμε αρκετές ευκαιρίες όχι μόνο να σκεφτούμε τι θα θέλαμε να κάνουμε αν κερδίζαμε 120 εκατ. ευρώ αλλά και να ετοιμάσουμε και σχετική wishlist.

Να εδώ, γραφείο, δουλειά, projects, deadlines και, πριν που κάναμε διάλειμμα, μας γεννήθηκε μια απορία (ή, πιο σωστά, δύο). Πώς είναι να κερδίζεις 120 εκατ. ευρώ; Και, πιο πρακτικά, τι κάνεις με αυτά τα 120 εκατ. ευρώ; Πες την αλήθεια, το θεωρούμε απίθανο να μην έχεις σκεφτεί και εσύ τι θα έκανες αν, με έναν μαγικό τρόπο ή και όχι τόσο μαγικό, είχες στα χέρια σου ένα… αστρονομικό χρηματικό ποσό.

Για αρχή, ας παραδεχτούμε πως τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Άλλωστε, αυτή λένε πως κρύβεται στα μικρά πράγματα και, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό όπως τα 120 εκατ. ευρώ, δεν χρειάζεται να περιοριστούμε και μπορούμε να είμαστε όσο large θέλουμε. Μπορούμε, δηλαδή, να αγοράσουμε ελεύθερα ό,τι έχουμε ονειρευτεί. Τι σημαίνει αυτό; Για κάποιες από εμάς συνεπάγεται τέλος στα οικονομικά άγχη (θα βγάλω τον μήνα, δεν θα τον βγάλω;), ενώ άλλες ίσως πουν ότι είναι ευκαιρία να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να κάνουμε αυτό που (πραγματικά) θέλουμε.

Τόσα χρόνια που δουλεύουμε, η αλήθεια είναι πως είχαμε αρκετές ευκαιρίες όχι μόνο να σκεφτούμε τι θα θέλαμε να κάνουμε αν κερδίζαμε 120 εκατ. ευρώ αλλά και να ετοιμάσουμε και σχετική wishlist. Μάλιστα, θα τη μοιραστούμε μαζί σου γιατί ξέρεις τι λένε: Sharing is caring.

Η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι

Οπότε, τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε σε αυτό το μεγάλο ταξίδι; Πολλά μικρότερα ταξίδια που πιστεύαμε ότι θα μείνουν απλά… όνειρα. Τώρα, όμως, μπορούμε να ταξιδέψουμε σε κάθε μαγική γωνιά του πλανήτη, να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και πολιτισμούς, να ζήσουμε one-of-a-kind εμπειρίες: Από Μαλδίβες και Χαβάη, μέχρι Κούβα ή και Ταϊλάνδη. Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι, στην τελική, γιατί να περιοριστούμε σε έναν μόνο προορισμό;

image002.jpg

Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι

… στη μοναξιά και στη σιωπή, λέει ο Κωστής Παλαμάς σε ένα ποίημά του. Και θα συμφωνήσουμε μαζί του. Απλά μάλλον, δεν θα το χτίζαμε από το μηδέν, αλλά θα αγοράζαμε ένα όμορφο σπίτι κάπου ήσυχα. Κάπου, όπου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία και την (οικογενειακή) γαλήνη, χωρίς να ακούμε όλα όσα μας ενοχλούν στην πόλη όπως, ας πούμε, βαριά λαϊκά από τον γείτονα στις 2 τα ξημερώματα. Όσο για το πού, βουνό ή θάλασσα, για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε ακόμα σε δίλημμα.

image003.jpg

Έχω και lux αυτοκίνητο

Πάμε μια βόλτα; Από μικρές, βλέπαμε στην τηλεόραση κλασικά και πολυτελή αυτοκίνητα και σκεφτόμασταν «Αχ, τι ωραία που θα ήταν να είχαμε ένα». Με 120 εκατ. ευρώ θα μπορούσαμε, επιτέλους, να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Ήδη έχουμε βάλει στο μάτι μία Bugatti La Voiture Noire, ένα μοναδικό hyper car που είναι εμπνευσμένο από την Bugatti Type 57 SC Atlantic του 1930. 18,7 εκατ. ευρώ έχει, οπότε είμαστε πολύ εντός budget.

image005.jpg

Μοναδικά αξεσουάρ

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει γυναίκα που μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία μιας τσάντας Hermès Birkin Himalaya, του απόλυτου συμβόλου πολυτέλειας, με τιμή που «αγγίζει» τα 120 χιλιάδες ευρώ για σπάνια χρώματα και υλικά. Εμείς, πάντως, δεν θα μπορούσαμε να της αντισταθούμε, γι’ αυτό και είναι στη wishlist μας.

image007.jpg

Με 120 εκατ. ευρώ δεν θα βλέπαμε… την ώρα να αγοράσουμε ένα Rolex «Paul Newman» Daytona, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα (και σπάνιο, καθώς υπάρχουν μόνο τρία στον κόσμο) του οποίου η τιμή ξεπερνά τα 3.5 εκατ. ευρώ. Add to cart, θα λέγαμε.

image009.jpg

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να γράφουμε πλέον, σχεδόν αποκλειστικά στον υπολογιστή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε το vintage και το χειρόγραφο. Έτσι, θα αγοράζαμε ένα Montblanc Meisterstück Solitaire Skeleton Fountain Pen, ένα all-time classic στυλό από χρυσό και λευκή πλατίνα, που αξίζει (σχεδόν) 9.000 ευρώ.

image011.jpg

Δεν θα λέγαμε «όχι» ούτε στα Harry Winston Cluster Diamond Earrings, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια 30 καρατίων, με τιμή που ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

image012.png

Σίγουρα θα λέγαμε «ναι» σε ένα εντυπωσιακό βραχιόλι Tiffany & Co. Victoria Diamond Line Bracelet in Platinum με διαμάντια, καθώς θα μπορούσαμε να διαθέσουμε περίπου 25 εκατ. ευρώ για να το κάνουμε δικό μας.

image014.png

Ό,τι λάμπει είναι… ρούχα και παπούτσια

Με το αστρονομικό ποσό των 120 εκατ. ευρώ θα θέλαμε να αγοράσουμε κάτι που δεν θα έβρισκε αλλιώς χώρο στην νουλάπα μας. Όπως το Paco Rabanne gold dress, ένα αριστούργημα υψηλής ραπτικής, με χρυσά κομμάτια βάρους 38 κιλών. Shiny, όχι;

image016.jpg

Ξέρεις τι άλλο λάμπει, όμως; Το διαμάντι. Οπότε, δεν θα μπορούσαμε να μην αποκτήσουμε ένα ζευγάρι loafers Tom Ford x Jason of Beverly Hills με διαμάντια, φτιαγμένο από δέρμα υψηλής ποιότητας, με τιμή που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

image018.jpg

Ναι, 120 εκατ. ευρώ δίνουν άπειρες δυνατότητες

Όμως, στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή. Οπότε, ας αφήσουμε εδώ ένα kind reminder: Τα χρήματα μπορούν να φέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή μας, να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας και να κάνουν πράξη τα όνειρά μας, αρκεί να θυμόμαστε πάντα πως η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας.