Melanie Gaydos: Το μοντέλο που πάσχει από «βαμπιρισμό» και έχει κατακτήσει την μόδα
Ένα πραγματικά σπουδαίο μάθημα δύναμης και θέλησης
Λένε πως η εξωτερική εμφάνιση και η ομορφιά δεν παίζουν κανένα ρόλο και πως την μεγαλύτερη σημασία έχει η ψυχή και η προσωπικότητα του καθενός. Όλα αυτά βέβαια, στην εποχή της εικόνας που ζούμε κατά κάποιο τρόπο ακυρώνονται, με αποτέλεσμα άνθρωποι αποκλειστικά και μόνο λόγω μιας εντυπωσιακής εμφάνισης, να απολαμβάνουν προνόμια που ουσιαστικά δεν αξίζουν.
Τι γίνεται όμως, όταν μία γυναίκα, η οποία έχει γεννηθεί με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία, με πιο κοινή και ίσως λανθασμένη ονομασία, «βαμπιρισμός», καταφέρνει να ξεπεράσει δυσκολίες και ταμπού, και να αναρριχηθεί στον κόσμο της Τέχνης και της μόδας;
Η Μelanie Gaydos, λοιπόν γεννήθηκε με υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία, κατάσταση που αυτομάτως της «εξασφάλισε» μία δύσκολη και επίπονη καθημερινότητα. Με απουσία μαλλιών και δοντιών, ακανόνιστη ανάπτυξη νυχιών, διογκωμένα ζυγωματικά, απουσία ιδρωτοποιών αδένων και χλωμή εύθραυστη επιδερμίδα η ίδια θυμάται μία ζωή μέσα στα νοσοκομεία με φάρμακα και επεμβάσεις.
Παρόλα αυτά, και λόγω της τεράστιας αγάπης της για την Τέχνη και την μόδα δεν το έβαλε κάτω και ασχολήθηκε εντατικά με τους κλάδους αυτούς, μέχρι που το 2011 η ζωή της άλλαξε ριζικά, όταν συνάντησε ένα φωτογράφο ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την εμφάνιση και τον τρόπο που διαχειριζόταν την εικόνα και τον εαυτό της.
Από τότε, η Melanie, έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο πολλών εκθέσεων και φωτογραφίσεων, ενώ δε διστάζει να δηλώσει ότι η νοοτροπία της Ευρώπης της ταιριάζει πολύ περισσότερο από εκείνη της Αμερικής, μιας και οι ιδέες που κυριαρχούν είναι πιο προοδευτικές.
Σήμερα η Melanie, ζει μια φυσιολογική ζωή, κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο στη ζωή της, και όπως δήλωσε και στη Lifo.gr, «τη ζωή πρέπει να την ξοδεύουμε χωρίς περιορισμούς και επιφυλάξεις γιατί είναι σύντομη και γεμάτη ευκαιρίες».
Διαβάστε ακόμη:
Πώς είναι να μένεις δίπλα στη διασημότερη οικογένεια του πλανήτη;
Μία διαφήμιση για τη γιορτή των ερωτευμένων που ξεκίνησε γλυκιά και κατέληξε... «άβολη»