Τα 3 χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι εργοδότες θα σε κάνουν να πάρεις τη δουλειά

 Άρτεμις Σκούφου
Pexels

Η προσωπικότητά σου είναι το «κλειδί» για μια θέση και αυτά τα χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά. Πάρε μολύβι και χάρτι και σημείωσε αν τα διαθέτεις. 

Τι ψάχνει ένας εργοδότης στον επόμενο υπάλληλο που θέλει να προσλάβει; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να εντυπωσιάσει στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά; Μόλις βρήκαμε τρία χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε όλους τους συνεντευξιαζόμενους.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικές φορές μοιάζει ακατόρθωτο το να μπορέσεις να κάνεις τη διαφορά ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις εργασίας. Όταν όμως το βιογραφικό σου τα καταφέρει κι εσύ μπορέσεις να κλείσεις ένα ραντεβού για δουλειά, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να εντυπωσιάσεις; Εύκολο δεν το λες, αλλά τρία είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι εργοδότες σε σένα και δεν έχουν να κάνουν με κάτι άλλο πέρα από τον χαρακτήρα σου.

Όσα πτυχία, μεταπτυχιακά, e-learnings και προγράμματα επιμόρφωσης κι αν έχεις στο CV σου, ακόμα κι αν η εμπειρία σου είναι ικανοποιητή, ο χαρακτήρας σου είναι που θα παίξει τον τελευταίο ρόλο. Βάλε τα δυνατά σου, λοιπόν, και δες τα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν το «κλειδί» για να πάρεις τη δουλειά που τόσο θες.

Γιατί μια ειδική HR στέλνει τις ερωτήσεις των συνεντεύξεων εκ των προτέρων;

Τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά

Ο Jay Chaudhry είναι ένας 66χρονος δισεκατομμυριούχος που έχει ιδρύσει συνολικά πέντε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας με την ονομασία Zscaler. Αυτή τη στιγμή, είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία, η οποία έχει 7.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο ίδιος δηλώνει πως όταν αναζητεί νέο υπάλληλο ψάχνει για τρία πράγματα. Ποια είναι αυτά;

Πάθος

Το νούμερο 1 πιο σημαντικό προσόν που αναζητά ο Jay Chaudhry είναι το πάθος και έχει δίκιο.

«Όταν οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι και έχουν πίστη, αυτόματα εργάζονται σκληρά», λέει. Με άλλα λόγια, όταν κάποιος έχει πάθος για τη δουλειά που κάνει, έχει κίνητρο για να συνεχίσει να προσπαθεί και να λύνει τα προβλήματα που προκύπτουν. Ο Jay Chaudhry προσθέτει: «η δουλειά δεν είναι πλέον δουλειά. Την απολαμβάνουν και τα αποτελέσματα καταλήγουν να είναι ισχυρά».

Πώς θα δείξεις ότι έχεις πάθος για τη δουλειά σου; Αυτό φαίνεται και μόνο από τα μάτια σου που λάμπουν, από τον ενθουσιασμό σου και από το βλέμμα σου. Δεν είναι κάτι που κρύβεται και σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορείς να αποκτήσεις εσκεμμένα, αν δεν το έχεις πραγματικά.

Επίσης, οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, πραγματοποιούν καλύτερα τη δουλειά τους, θέτουν πιο στοχευμένες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις για δουλειά και είναι πρόθυμοι να μάθουν και να βρουν τη θέση τους στην εταιρεία.

Διάθεση για μάθηση

Θες να συνεχίζεις να μαθαίνεις, να εκπαιδεύεσαι και να εξελίσσεται, ακόμα κι αν έχεις βρει μια δουλειά; Τότε ίσως να πάρεις εσύ την επόμενη δουλειά. Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχεις είναι η περιέργεια - με την καλή έννοια - και η προθυμία για μάθηση.

«Στον σημερινό κόσμο, τα πάντα αλλάζουν ραγδαία», λέει ο Chaudhry, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος που εργάζεσαι, το πώς εργάζεσαι, το πού εργάζεσαι - όλα αυτά αλλάζουν». Οι άνθρωποι με φυσική περιέργεια μπορούν να μάθουν γρήγορα τους νέους τρόπους εργασίας και να είναι ενημερωμένοι για το πώς να πετύχουν στη δουλειά τους. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν την εταιρεία να προχωρήσει με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων.

Τα δεδομένα στις περισσότερες δουλειές αλλάζουν, προκύπτουν καινούργια. Το ερώτημα είναι αν είσαι έτοιμος να ασχοληθείς από μόνος σου και να μάθεις όσα απαιτούνται για να κάνεις καλύτερη τη δουλειά σου.

Dream Job: Πώς να απαντήσεις σωστά σε όλες τις SOS ερωτήσεις της δουλειάς των ονείρων σου

Προσαρμοστικότητα

Το τελευταίο πράγμα που αναζητά πάντα ο Jay Chaudhry είναι η προσαρμοστικότητα. Τι πάει να πει αυτό και γιατί είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για μια δουλειά;

«Όταν προσλαμβάνω ανθρώπους από άλλες εταιρείες», λέει ο Chaudhry, «τους λέω, ό,τι είχε αποτέλεσμα για εσάς στην προηγούμενη εταιρεία σας, πιθανότατα τα μισά από αυτά θα έχουν και εδώ. Τα μισά όχι, επειδή πρόκειται για ένα διαφορετικό περιβάλλον». Γι' αυτό έχει σημασία η προσαρμοστικότητα - κάθε εταιρεία έχει τις δικές της διαδικασίες και τα δικά της εργαλεία. Ο Chaudhry θέλει ευέλικτους υπαλλήλους που μπορούν να απορροφήσουν νέες πληροφορίες και να εργαστούν οπουδήποτε.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να φανεί μέσα από τη συνέντευξη. Οι εργοδότες κάνουν ερωτήσεις μέσα από τις οποίες τσεκάρουν πώς θα αντιδρούσες και τι θα έκανες σε μια πιθανή περίπτωση που συνέβαινε στη δουλειά. Σε κάποιες, μάλιστα, εργασίες οι εργοδότες μπορεί να σου δώσουν να προετοιμάσεις και κάτι για να δουν πώς θα το διαχειριζόσουν και τι θα έκανες. Έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης