Νιώθεις πολύ demure σήμερα; Kάνε κι εσύ το νέο trend του Tik Tok που έγινε viral

Νιώθεις πολύ demure σήμερα; Kάνε κι εσύ το νέο trend του Tik Tok που έγινε viral
Pexels

Ήρθε η ώρα να γίνουμε «very demure» αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τον λόγο. Τι σημαίνει demure και πώς μπορείς να κάνεις κι εσύ το νέο trend; 

Το Tik Tok λέει ότι πρέπει να γίνεις «very demure» κι ίσως το έχεις κάνει ήδη. Η λέξη «demure» - που σημαίνει σεμνός - έχει γίνει viral και μάλλον σου έχει τραβήξει κι εσένα την προσοχή στα social media.

Αν έχεις χαζέψει λίγο στο Tik Tok τις τελευταίες ημέρες, θα έχεις προσέξει όλο και περισσότερους να δηλώνουν πως είναι demure και mindful. Οι χρήστες κάνουν αυτό το trend δείχνοντας διάφορες στιγμές από τη ζωή τους, είτε βρίσκονται στον εργασιακό χώρο, είτε τρώνε, βάφονται, πίνουν το ποτό με την παρέα τους. Η τάση αυτή όλο και αυξάνεται, όμως ποιος ο λόγος;

Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο με την influencer Jools Lebron να προφέρει αυτές ακριβώς τις λέξεις και να γίνεται viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές και 3 εκατομμύρια likes μόνο σ’ ένα βίντεο. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτή φράση και πώς τη χρησιμοποιούμε;

Τι σημαίνει demure στην πραγματικότητα και πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς;

Παραδοσιακά, ο όρος αυτός χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει μια γυναίκα που ήταν ήσυχη, συγκρατημένη ή σεμνή

Σήμερα, η φράση δίνει έμφαση στην ιδέα της απλότητας και της φινέτσας στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο, προτρέποντάς μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να είμαστε διακριτικοί απέναντι στους άλλους.

gynaika_mousiki.jpg

Η viral δίαιτα του Tik Tok με καρπούζι: Tελικά μπορείς να χάσεις κιλά με το φρούτο του καλοκαιριού;

Οπότε είναι τόσο απλό να είσαι demure;

Ναι και όχι. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ασχολήθηκαν με το hashtag με βίντεο που δείχνουν τους εαυτούς τους ή άλλους να συμπεριφέρονται με τυπικά σεμνό τρόπο. Άλλοι πήγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση και ανήρτησαν βίντεο-παρωδία με τους εαυτούς τους να συμπεριφέρονται καθόλου προσεκτικά και σεμνά.

Πολλοί celebrities έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή την τάση και λατρεύουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερα βίντεο με το #demure.

Ας γίνουμε λίγο demure και mindful σαν τη Jennifer Lopez.

Το cast του Emily in Paris δήλωσε επίσης πολύ σεμνό και κομψό, εξηγώντας πόσο demure είναι τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους.

Τα Minions δηλώνουν πολύ demure στη δουλειά τους.

Άλλη μια μέρα, άλλη μια ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα ακόμα trend του Tik Tok. Τώρα που έμαθες τι σημαίνει demure, είναι η σειρά σου να το κάνεις.

Μήπως είσαι πολύ demure αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το άρθρο;