Flatbread φτιαγμένο με τυρί cottage; Η viral συνταγή δύο υλικών του Tik Tok είναι φουλ στην πρωτεΐνη

Flatbread φτιαγμένο με τυρί cottage; Η viral συνταγή δύο υλικών του Tik Tok είναι φουλ στην πρωτεΐνη
Pexels

Δύο υλικά -cottage τυρί και αυγό- και μόλις λίγα λεπτά για το πρωτεϊνούχο σνακ χωρίς αλεύρι που θα σε γεμίσει ενέργεια. Αυτή η συνταγή για flatbread θα σου λύσει τα χέρια. 

Αν ψάχνεις για εύκολες συνταγές μαγειρικής και λύσης γεμάτες πρωτεΐνη που θα σε χορταίνουν, μόλις έχεις μπροστά σου τη νέα τάση μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ακούει στο όνομα flatbread.

Με μόνο δύο υλικά, που ισοδυναμούν με 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, το σπιτικό αυτό σνακ θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες και δε θα διαμαρτύρεσαι ότι πεινάς στη δουλειά. Το μυστικό; Τυρί cottage.

Το Tik Tok έχει κατακλυστεί από βίντεο που παρουσιάζουν πώς να δημιουργήσεις το απλό αυτό σνακ. Και, αν κρίνουμε από τα σχόλια, είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο στην παρασκευή του!

Το μυστικό για το πιο νόστιμο και υγιεινό hot dog στο air fryer

Συνταγή για flatbread δύο συστατικών

cottage.jpg

Η TikToker Molly Thompson, γνωστή για το περιεχόμενο μαγειρικής που ανεβάζει, δοκίμασε την viral συνταγή. «Δοκίμασα το viral flatbread με τυρί cottage και ομολογώ ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, αλλά αυτό το flatbread έγινε viral για κάποιο λόγο», δήλωσε η Thompson στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια φορές. «Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο, που το έφτιαξα τρεις μέρες στη σειρά».

Ενώ μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο να φτιάχνεις οποιοδήποτε είδος ψωμιού χωρίς αλεύρι, η εκδοχή αυτή δημιουργεί ζύμη με μόνο δύο υλικά. Αναμειγνύοντας cottage cheese με αυγά. Η TikToker προσθέτει επίσης από ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και ιταλικό καρύκευμα για γεύση, αλλά δεν είναι απαραίτητο για τη συνταγή. Μπορείς κι εσύ με τη σειρά σου να προσθέσεις κάποιο υλικό, όπως ρίγανη.

https://www.instagram.com/reel/C7jmuWguSpD/

Αφού αναμείξεις όλα τα συστατικά, τα ρίχνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, όπως μπορείς να δεις και το βίντεο της Molly. Αφήνεις το flatbread να κρυώσει και ύστερα το τρως όπως εσύ επιθυμείς. Μπορείς να βάλεις σε αυτό υλικά και να το κάνεις σαν σάντουιτς ή να το κόψεις σε πιο μικρά κομμάτια.

Η Molly στο Tik Tok επέλεξε να βάλει φέτες κοτόπουλου, μαγινέζα με άνηθο, ντομάτα κρεμμύδι και μαρούλι.

Η συνταγή για flatbread έγινε πολύ γρήγορα viral με όλο και περισσότερους χρήστες να τη δοκιμάζουν.