Super Mario Party Jamboree: Στον Super Mario και τα πάρτυ λέμε «ναι»!

Super Mario Party Jamboree: Στον Super Mario και τα πάρτυ λέμε «ναι»!

Ποια μπορεί να αντισταθεί στη γιορτή που έχει στήσει το Super Mario Party Jamboree;

Σε ποια δεν αρέσουν τα πάρτυ; Αυτή είναι μια μάλλον ρητορική ερώτηση, αλλά εμείς θα την κάνουμε. Και όταν λέμε «πάρτυ», για να μην αποκλείσουμε και τους πιο chill χαρακτήρες, δεν εννοούμε απαραίτητα κάτι πολύ loud.

Για κάποιες, ναι, πάρτυ μπορεί να σημαίνει πολύς κόσμος, δυνατή μουσική, έντονα φώτα τύπου ντίσκο και χορός, πολύς χορός. Για κάποιες άλλες, πάρτυ είναι όλη η παρέα μαζεμένη σε ένα σπίτι, χαλαρή μουσική, λίγο φαγητό, ποτό και όρεξη για chit-chat. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, είναι λίγο δύσκολο να μην σου αρέσουν τα πάρτυ. Άλλωστε, η παρέα και η διάθεση είναι αυτά που μετράνε.

Πώς ένα videogame μάς έμαθε τι σημαίνει «πάρτυ μέσα σε ένα… πάρτυ»

Εμείς, ίσως να ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, αυτήν την πιο χαλαρή. Στο τελευταίο πάρτυ, λοιπόν, με αφορμή κάποια γενέθλια στο σπίτι που ήμασταν, υπήρχε μια κονσόλα Nintendo Switch και, εκεί που καθόμασταν, λέει κάποιος ή κάποια (πού να θυμόμαστε, ένα μυαλό χειμώνα -καλοκαίρι) «Μήπως να παίξουμε ένα videogame; Τι λέτε, το ακούτε;». Και μάλλον το ακούσαμε, γιατί συμφωνήσαμε.

Οπότε, βάλαμε το Super Mario Party Jamboree και η βραδιά πήγε σε άλλο level. Αρχίσαμε να κουνάμε στον αέρα το Nintendo Switch, να γελάμε και να πειράζουμε ο ένας τον άλλο. Τα γέλια και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν και από όσες και όσους δεν έπαιζαν το παιχνίδι, οπότε μάλλον η φάση θύμιζε ένα μίνι πάρτυ μέσα σε ένα… πάρτυ.

1729592477274-837683820-image003.jpg

Το Super Mario Party Jamboree είναι ένα πάρτυ που δύσκολα το ξεχνάς

Αντικειμενικά μιλώντας, τι κάνει ένα πάρτυ καλό; Δηλαδή τόσο καλό που να μιλάς για αυτό για καιρό. Όπως είπαμε και στην αρχή, οι άνθρωποι μετράνε (και μάλιστα πολύ). Στη δική μας περίπτωση, οι καλεσμένοι -δηλαδή οι χαρακτήρες του Super Mario Party Jamboree- είναι on point. Boo, Yoshi, οι newcomers Pauline και Ninji, ο ίδιος ο Μάριο και πολλοί άλλοι! Καλά ξεκινάμε.

Μετά κοιτάμε πού γίνεται το πάρτυ. Εδώ δεν έχουμε ένα venue αλλά… επτά, όπου μπορούμε να κάνουμε λίγο out-of-the-box πράγματα για πάρτυ. Έτσι, μπορούμε να κολυμπήσουμε στο Goomba Lagoon, να ψάξουμε για αστέρια στο Rainbow Galleria, να επισκεφτούμε τα πιο κλασικά Western Land και Mario’s Rainbow Castle και… Ε, τα υπόλοιπα θα τα δεις αν πατήσεις «attend» στην πρόσκληση του Super Mario Party Jamboree.

Έπειτα σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που κάνει super ένα Mario Party. Η απάντηση είναι εύκολη, ειδικά για όσες και όσους έχουν παίξει έστω ένα videogame, και είναι τα μίνι παιχνίδια. Στην περίπτωσή μας υπάρχουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 110 μίνι παιχνίδια, περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδι Mario Party μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε.

1729592498506-701906295-image005.jpg

Η εμπειρία μας γίνεται ακόμα καλύτερη από τη στιγμή που έχουμε ωραία modes (δηλαδή καταστάσεις παιχνιδιού, για να καταλαβαινόμαστε) που μπορούν να τα παίζουν πολλοί παίκτες μαζί. Στο Super Mario Party Jamboree δεν έχουμε απλά ωραία modes, βέβαια, γιατί είναι super fun και συναρπαστικά! Βλέπεις, υπάρχει το Koopathlon, ένας διαδικτυακός διαγωνισμός 20 παικτών για να δούμε ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο σκορ σε διάφορα παιχνίδια όπως το Lane Change, άρα και ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα στον στόχο. Φυσικά, το Koopathlon είναι μόνο μια από τις πολλές έξτρα καταστάσεις παιχνιδιού, οπότε με αυτόν τον τρόπο σίγουρα καλύπτονται τα γούστα όλων (και δεν θα υπάρχουν παράπονα)!

Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας το Super Mario Party Jamboree δεν μάθαμε μόνο πώς μπορεί να είναι ένα διαφορετικό πάρτυ, αλλά γυρίσαμε και πίσω στον χρόνο. Τότε που ήμασταν παιδιά και ο Super Mario μάς κράταγε παρέα τα απογεύματα, αφού τελειώναμε με τα μαθήματα, και τα Σαββατοκύριακα. Απλά τότε δεν είχαμε Nintendo Switch, αλλά και τα videogames δεν ήταν τόσο multi-player και διασκεδαστικά. Keep the party going!