Δημιουργώντας μερικές ακόμα… καλοκαιρινές ιστορίες στην πόλη μας με Don Julio Paloma

Δήμητρα Δάγλα
Δημιουργώντας μερικές ακόμα… καλοκαιρινές ιστορίες στην πόλη μας με Don Julio Paloma

Πώς καταλήξαμε να έχουμε στο ποτήρι μας την πρώτη luxury tequila στον κόσμο.

Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να τέλειωσαν και η επιστροφή στην καθημερινότητα να μας έπεσε λίγο… βαριά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να διατηρήσουμε μερικές αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες. Όσες, τουλάχιστον, μας προσέφεραν δροσιά και ηρεμία και γέμιζαν γευστικά τις μέρες και τις νύχτες μας. Συνήθειες, όπως ας πούμε, η αγαπημένη μας Don Julio Paloma.

Βλέπεις, το αγαπημένο μας cocktail, που συνόδευσε επάξια τις πιο ξεχωριστές στιγμές των διακοπών μας, «έρχεται» τώρα να μας συναντήσει στα αγαπημένα μας μαγαζιά στην πόλη. Και κάπως έτσι, με την πρώτη κιόλας γουλιά, μάς κάνει να αισθανόμαστε πως το καλοκαίρι είναι παντού γύρω μας: Στη βόλτα με τις φίλες μας ένα απόγευμα στην Πλάκα, στα ξαφνικά πάρτυ που γίνονται στον δρόμο, έξω από το αγαπημένο μας μπαρ, στα after work drinks και φυσικά, σε όλες τις…καλοκαιρινές (θα τολμήσουμε να πούμε!) ιστορίες που δημιουργούμε στα στέκια μας με τη δροσερή και απολαυστική Don Julio Paloma.

IMG_9944.jpg

Πώς καταλήξαμε να έχουμε στο ποτήρι μας την πρώτη luxury tequila στον κόσμο

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Δηλαδή, από το 1941, τη στιγμή που ο Don Julio González αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή της Don Julio tequila, που τώρα δεν χάνουμε ευκαιρία να γευόμαστε. Για την ακρίβεια, ήταν το 1942, όταν ο δημιουργός της άνοιξε το αποστακτήριό του, με όνομα «La Primavera», στα πεδία του Los Altos, στην πόλη του Atotonilco στο Μεξικό. Η τοποθεσία δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε το τέλειο κλίμα για την καλλιέργεια της μπλε αγαύης, βασικού συστατικού της πρώτης luxury tequila στον κόσμο.

IMG_9945.jpg

Μάλιστα, η Don Julio tequila -που πήρε το όνομα του δημιουργού της- ξεκίνησε από το Μεξικό και έφτασε σε κάθε γωνία του κόσμου, βρέθηκε στα μεγάλα τραπέζια με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και συνδυάστηκε με τις πιο ξεχωριστές μας στιγμές. Και όλα αυτά, χάρη στην ισορροπημένη γεύση της που συνδυάζει γλυκά και πικάντικα στοιχεία και κάθε της γουλιά κρύβει έναν κόσμο όπου η τεχνογνωσία συναντά την παράδοση.

IMG_9946.jpg

Όταν η καλοκαιρινή δροσιά διατηρείται στο… ποτήρι μας

Και αν αναρωτιέσαι, πώς η Don Julio tequila κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο και να αλλάξει την ιστορία της tequila για πάντα, αρκεί να ακολουθήσεις το παράδειγμά μας και να βάλεις στις στιγμές σου τη Don Julio Paloma. Πρόκειται για το cocktail που συνοδεύει τις γαστρονομικές εμπειρίες μας, αλλά και εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς και διατηρεί τη δροσιά των διακοπών μας μέχρι και σήμερα.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Συγκεντρώνοντας, όλη τη γεύση του Μεξικού σε ένα ποτήρι και συνδυάζοντας γλυκές και υφάλμυρες γεύσεις, για να μας συναντήσει στα αγαπημένα στέκια της πόλης.

Και για εμάς, που θέλουμε να κάνουμε το πρώτο επίσημο gathering με τις κολλητές στο μπαλκόνι και να φέρουμε καλοκαιρινά vibes στην πόλη, ιδού ο τρόπος: Αναμειγνύουμε 50ml tequila Don Julio Blanco και 10ml σιρόπι αγαύης. Η συγκεκριμένη τεκίλα δημιουργείται από 100% μπλε αγαύη που αναμειγνύεται ευχάριστα με νότες κίτρου και άλλων εσπεριδοειδών, ενώ η πιπεράτη και τραγανή της γεύση την καθιστούν εξαιρετική βάση για την αγαπημένη μας Paloma. Αμέσως μετά προσθέτουμε πάγο, 10ml φρέσκο χυμό λάιμ και ανακινούμε. Συμπληρώνουμε γκρέιπφρουτ σόδα και τέλος, γαρνίρουμε με μία φέτα γκρέιπφρουτ και αλάτι. Voila!

DonJulio_MediaImages_Vertical690_03.jpg

Τελικά, τι ζητάμε; Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα. Και αν δεν μπορούμε να τις έχουμε, ξεκινάμε να τις δημιουργούμε στην ίδια μας την πόλη με Don Julio Paloma. Διότι η Don Julio tequila, η πρώτη luxury tequila στον κόσμο -απαραίτητο συστατικό στο cocktail μας, έχει τον τρόπο να διατηρήσει τη δροσιά των διακοπών και να κάνει την επιστροφή στην καθημερινότητα λίγο καλύτερη. Δοκίμασέ το και thank us later!

IMG_9949.jpg