Μακαρόνια με κιμά: Γιορτάζουμε την Comfort Food Day με το δικό μας αγαπημένο πιάτο

Μακαρόνια με κιμά: Γιορτάζουμε την Comfort Food Day με το δικό μας αγαπημένο πιάτο

Ο Δεκέμβριος είναι εδώ και οι πιο παγωμένες μέρες του χρόνου κάνουν όλο και πιο έντονη την εμφάνισή τους.

Η δράση μεταφέρεται στην κουζίνα και η παρέα περιμένει να γευτεί τις δημιουργίες μας στην cozy τραπεζαρία που θα φιλοξενήσει το πιο όμορφα δείπνα μας. Ήρθε ο καιρός για γεύματα που «φωνάζουν» από μακριά ζεστασιά και comfort. Για ζυμαρικά που συνδυάζουν παράδοση και παρόν με ένα twist. Για συνταγές που αποπνέουν, δηλαδή, την αίσθηση που μας αφήνει κάθε γεύμα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το ημερολόγιο γράφει 5 Δεκεμβρίου -πότε φτάσαμε;- ή αλλιώς Comfort Food Day. Αλήθεια, τι σκέφτηκες, διαβάζοντας τις τελευταίες τρεις λέξεις; Η ερώτηση είναι ρητορική. Φυσικά, τα αγαπημένα μακαρόνια με κιμά, που πάντα είχαν -και έχουν- μία ξεχωριστή θέση στη ζωή μας.

Είναι το πιάτο που μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, από τα παιδικά μας χρόνια με τη συνταγή της μαμάς, στα φοιτητικά με τα πρώτα gathering με συμφοιτητές μέχρι και αργότερα. Γι’ αυτό, μία μέρα όπως είναι η Comfort Food Day, οφείλουμε να τα γιορτάζουμε, όπως τους αξίζουν. Δηλαδή, με την πιο νόστιμη συνταγή και τη βοήθεια της Knorr.

Τα πιο «γλυκά» μακαρόνια με κιμά

Βλέπεις, μπορεί τα μακαρόνια με κιμά να είναι η απάντηση που μας έρχεται asap στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε comfort food, ωστόσο πάντα το δικό μας πιάτο θα έχει κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίζει: Την αγάπη μας. Οπότε, με την αγάπη και την πιο γευστική συνταγή, είναι σίγουρο πως θα αναδειχθούμε σε comfort experts! Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή είναι τα εξής:

  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 Knorr Κλασικός Κύβος Λαχανικών
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 180 γρ. κρεμµύδι
  • 200 γρ. τομάτα
  • 150 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 40 γρ. πελτές τομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 σπόρους μπαχάρι
  • 250 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινώντας, λοιπόν, χρειάζεται πρώτα να σιγουρευτείς πως διαθέτεις όλα τα υλικά. Για να τα προετοιμάσεις, πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι και την ντομάτα, καθώς και να διαλύσεις τα 40 γρ. πελτέ τομάτας στα 250 γρ. νερό, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τώρα, είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, δηλαδή στον κιμά.

Η πρώτη σου κίνηση είναι να πιάσεις μία κατσαρόλα, όπου θα βάλεις τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτεις λίγο νερό, ώστε να γίνει πιο νερουλός και τον αφήνεις να μαγειρευτεί μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αμέσως μετά, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Αφού ανακατέψεις και σοτάρεις, σβήνεις µε το κρασί, προσθέτεις τον Knorr Κλασικό Κύβο Λαχανικών μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά. Αφήνεις τον κιμά να μαγειρευτεί για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει µε τη σάλτσα του και πολύ γρήγορα, ο κιμάς σου είναι έτοιμος.

Όσον αφορά στα μακαρόνια, γέμισε μία άλλη κατσαρόλα με νερό και κλείσε το καπάκι μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε αλάτι, ελαιόλαδο και έπειτα, τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε και άφησέ τα να βράσουν, όπως πάντα σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Συνεχίζοντας, απομάκρυνε τα από τη φωτιά και σούρωσέ τα. Πριν τα βάλεις πίσω στην κατσαρόλα, ρίξε λίγο ακόμα λάδι στο σκεύος, έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Και τώρα, τοποθέτησε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανακάτεψέ τα λίγο, για να πάει το λάδι παντού και είσαι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σημείωση: Για extra ένταση στη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σου στη μερίδα σου, πάνω από τον κιμά. Πίστεψε μας, το τυρί θα λιώσει και θα δώσει στο πιάτο σου τη λεπτομέρεια που θα «αγγίξει» την τελειότητα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μακαρόνια με κιμά αποτελούν την επιτομή του comfort food και αυτό γιατί τα επιλέγουμε από όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό, τη φετινή Comfort Food Day θα την τιμήσουμε όπως της αξίζει και θα μαγειρέψουμε το αγαπημένο μας πιάτο, απολαμβάνοντας τη «ζεστασιά» που μας προσφέρει. Κάνε ένα call στις κολλητές, πιάσε το μπολ με τα μακαρόνια με κιμά που μόλις μαγείρεψες και… Enjoy!