Πώς να καταψύξεις στρείδια και μύδια
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Το ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζουμε στρείδια και μύδια είναι γνωστό. Είναι πολύ σημαντικό τα στρείδια να είναι φρέσκα και να μυρίζουν θάλασσα.
Τα ζωντανά, φρέσκα μύδια έχουν ερμητικά κλειστό το κέλυφος τους ή το κλείνουν απότομα όταν τα ακουμπήσεις ή νιώσουν την απειλητική παρουσία κάποιου.
Αν θέλετε να καταψύξετε στρείδια για να σας κρατήσουν πιο πολύ καιρό, φροντίστε να τα βάλετε στην κατάψυξη αμέσως μόλις τα αγοράσετε, αφού το κλειδί είναι να τα καταψύξετε ολοζώντανα. Πλύνατε τα καλά σε ένα μεγάλο λεκανάκι και βάλατε τα στις ειδικές σακούλες για τρόφιμα για να προστατευτούν από την μούχλα.
Πρέπει να προσέξετε ότι τα στρείδια σας δεν θα έχουν καθόλου άμμο και ότι έχετε απομακρύνει αυτά που δεν ζουν πια.
Και η αλήθεια είναι ότι, ναι, τα στρείδια είναι πολύ πιο νόστιμα φρέσκα παρά κατεψυγμένα αλλά μην ανησυχείτε, τα κατεψυγμένα μύδια και στρείδια σας θα ταιριάζουν τέλεια σε μαγειρευτά και σούπες