4 πανεύκολες συνταγές για cookies που δεν χρειάζονται ψήσιμο
Φτιάξε το πιο γευστικό γλύκισμα με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.
Τα μπισκότα (aka cookies) αποτελούν αδυναμία μικρών και μεγάλων. Έχουν υπέροχη, γλυκιά γεύση, είναι αρκετά πιο υγιεινά συγκριτικά με άλλα σνακ και μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικές από τις καλύτερες και ταυτόχρονα πιο εύκολες συνταγές για cookies που δεν απαιτούν ψήσιμο.
Cookies με ζάχαρη καρύδας: Για να τσιμπάς non stop χωρίς τύψεις
4 συνταγές για cookies που αξίζει να δοκιμάσεις
1) Cookies με quinoa
Υλικά: ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
½ φλιτζάνι βούτυρο κάσιους ή βούτυρο ξηρών καρπών
½ φλιτζάνι βατόμουρο σε σκόνη
½ φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
½ φλιτζάνι βρώμη
½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
Χοντρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση: Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι και το βούτυρο κάσιους. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιγενές μείγμα. Προσθέτουμε την κινόα, τη βρώμη και την καρύδα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, πλάθοντας με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια. Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και καρύδα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.
2) Cookies με λευκή σοκολάτα
Υλικά: 1 συσκευασία αποφλυωμένα αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1,25 φλιτζάνι marshmallows
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια
2 φλιτζάνια δημητριακά ρυζιού
Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τα φιστίκια, τα marshmallows και τα δημητριακά. Ανακατέυουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Απολαμβάνουμε.
3) Cookies με ταχίνι
Υλικά: 350 γρ. νιφάδες βρόμης
4-5 κ.σ. γεμάτες σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος ή έξτρα 80 γρ. αλεύρι βρόμης
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. φιστικοβούτυρο, ή ταχίνι
200 γρ. μέλι
80-100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
150 γρ. κουβερτούρα λευκή
50 γρ. μύρτιλα (blueberries), αποξηραμένα
Εκτέλεση: Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι βρώμης, την πρωτεϊνη ή το έξτρα αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι μαζί με το μέλι και τα τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί.
Αδειάζουμε το μείγμα του φιστικοβούτυρου στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα θα μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ρόφημα αμυγδάλου ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να μην το πάρει όλο. Θέλουμε η ζύμη να είναι εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα αποξηραμένα μύρτιλα και ανακατεύουμε. Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 κουλουράκια. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν καλά τα κουλουράκια. Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
4) Cookies με σοκολάτα
Υλικά: 160 γρ. βούτυρο, 100 γρ. φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα, 80 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες, 50 γρ. κακάο, 180 γρ. νιφάδες βρώμης, 20 γρ. καρύδα τριμμένη, 3 κ.σ. πραλίνα, λίγο αλάτι
Εκτέλεση: Θρυμματίζουμε στο μούλτι το καβουρδισμένο φουντούκι, προσέχοντας όμως να μην το κάνουμε σκόνη. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βράζουμε το μίγμα για 1′ (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μερέντα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. μΣε μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη, την καρύδα και το φουντούκι (κρατάμε 2 κ.σ. στην άκρη για διακόσμηση). Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια με διάμετρο 3 εκ. περίπου και τα ακουμπάμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας, στον οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και διορθώνουμε το σχήμα τους. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τα υπόλοιπα φουντούκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή κεντρικής: pexels.com