Το μοναδικό παγωτό με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης φτιάχνεται με 6 υλικά

O Μάνος Δημητρούλης δοκιμάζει- με επιτυχία- τη viral συνταγή για παγωτό με cottage.

Παγωτό Cottage cheese με φιστικοβούτυρο & μπανάνα. Το μοναδικό παγωτό με 15 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα σε μια συνταγή δια χειρός Μάνου Δημητρούλη, Κλινικού Διαιτολόγου- Διατροφολόγου Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Τι θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες):

400 γρ. Cottage cheese
3 μεγάλες παγωμένες μπανάνες (300 γρ.)
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο

Εκτέλεση:

Με ραβδομπλέντερ χειρός ή πολυκοπτικό μηχάνημα ή μπλέντερ χτυπάμε το Cottage cheese, τις μπανάνες, το φιστικοβούτυρο, το κακάο & το μέλι. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3-5 ώρες μέχρι το παγωτό να είναι έτοιμο για soft serve.

Σερβίρουμε σε χωνάκι ή σε κυπελλάκι και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα σταγόνες σοκολάτας ή με τριμμένο φουντούκι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (2 μπάλες):

Ενέργεια: 281 kcal
Υδατάνθρακες: 41.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Λιπαρά: 4.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.

«Δικαιολογημένος ο χαμούλης για το παγωτό Cottage, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε με συνδυασμούς και φρούτα της εποχής και της αρεσκείας σας», τονίζει ο ειδικός.

Γιατί cottage; Για όσους γυμνάζονται, το cottage είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών. Το τυρί cottage είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια.

Αν πάλι σου άρεσε η ιδέα του παγωτού με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, ο ειδικός έχει μια ακόμα συνταγή για σένα!

Παγωτό μπανάνα με φιστικοβούτυρο

Υλικά (για 6 μερίδες):

3 μεγάλες μπανάνες

3 κ.σ. φιστικοβούτυρο

20 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις βάζουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στην κατάψυξη. Χτυπάμε τις παγωμένες μπανάνες σε μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το φυτικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μείγμα σε μηχανή παγωτού, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και την αφήνουμε σε λειτουργία για τουλάχιστον 45 λεπτά (αν δεν έχουμε μηχανή παγωτού βάζουμε απευθείας το μείγμα στην κατάψυξη). Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένο φουντούκι ή φιστίκι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 130 kcal

Υδατάνθρακες: 20 γρ.

Πρωτεΐνη: 2.7 γρ.

Λιπαρά: 5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3.4 γρ.

Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου ΠανεπιστημίουΔημητρούλης Μάνος Msc


www.dietstories.gr

https://www.facebook.com/manolis.dimitroulis

https://www.instagram.com/manos_dimitroulis/

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης