Το πιο νόστιμο salad bowl του καλοκαιριού με ντοματίνια και χαλούμι
Αν ψάχνεις κάτι εύκολο και ελαφρύ για μεσημεριανό σου έχουμε το πιο νόστιμο salad bowl με ντοματίνια, χαλούμι, πλιγούρι Farro και βασιλικό.
Έτοιμο σε μισή μόνο ώρα και ιδανικό αν δεν τρως κρέας, αυτό το salad bowl με τη ζουμερή βινεγκρέτ του θα σε κερδίσει. Πρόσεξε μόνο μην κλέψει το χαλούμι την πρωτιά στη γεύση από τα ντοματίνια.
Salad bowl με ντοματίνια, χαλούμι, πλιγούρι Farro και βασιλικό.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 2-3
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι πλιγούρι Farro(μπορείς να βάλεις και κινόα ή κριθαράκι ή ό,τι άλλο σου αρέσει σε πλιγούρι), ξεπλυμένο και στραγγισμένο
280 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γραμμάρια χαλούμι, στραγγισμένο και κομμένο σε φέτες πάχους μισού εκατοστού
3 φλιτζάνια ρόκα
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για σερβίρισμα
Οδηγίες για μαγείρεμα:
1.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, πρόσθεσε το πλιγούρι με 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει το νερό χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 18-20 λεπτά, ανάλογα με το πλιγούρι που έχεις επιλέξει.
2.Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, βάλε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πρόσθεσε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άφησε στην άκρη.
3.Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το χαλούμι σε φέτες και τηγάνισε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί καφέ χρώμα, για περίπου 5 με 8 λεπτά στη μία μεριά. Γύρισε και τηγάνισε και από την άλλη πλευρά για 3 λεπτά ακόμα και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο.
4.Για να δημιουργήσεις το salad bowl, μοίρασε το πλιγούρι σε δύο με τρία μπολ. Πρόσθεσε από πάνω λίγη από την σαλάτα με τα ντοματίνια, το χαλούμι σε φέτες και φρέσκο βασιλικό. Γάρνιρε με λίγο ακόμα μέλι αν θέλεις.
Τα μπαχαρικά και το dressing είναι το μυστικό για να δώσεις γεύση στις άνοστες σαλάτες