Τέλος το Pumpkin Spice! Το βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης είναι το νέο trend του φθινοπώρου

Πατούλια Κατερίνα
Τέλος το Pumpkin Spice! Το βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης είναι το νέο trend του φθινοπώρου

To latte μπαχαρικών κολοκύθας είναι ντεμοντέ! Ας καλωσορίσουμε στα food trends του φθινοπώρου το βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης.

Μπήκαμε στο φθινόπωρο πράγμα που σημαίνει ότι είτε πίνεις latte μπαχαρικών κολοκύθας και ψάχνεις στολισμό για το Halloween.

Αυτό το φθινόπωρο πάντως, υπάρχει μια διαφορετική τάση στα τρόφιμα που είναι έτοιμη να κυριαρχήσει, άσχετη με την κολοκύθα ή τα μπαχαρικά.

Βούτυρο φιστικιού Αιγίνης ψάχνουν όλοι

Σύμφωνα με την Έκθεση Τάσεων του φθινοπώρου 2024 του Pinterest, οι αναζητήσεις για βούτυρο φιστικιού αυξήθηκαν φέτος κατά 240%. Ο ταπεινός ξηρός καρπός που καλλιεργείται σε ξηρά κλίματα όπως η Μέση Ανατολή και οι Δυτικές ΗΠΑ και σε εμάς κυριαρχεί στην Αίγινα- έχει μια ήπια, γήινη γεύση και μπορεί να αλεσθεί για να αποτελέσει μια κρεμώδη πάστα που μοιάζει με μια πιο λεία, πιο πλούσια εκδοχή του αμυγδαλοβούτυρου. Οι χρήσεις του φιστικοβούτυρο Αιγίνης είναι μυριάδες, από το ανακατέψεις στο μίλκσεικ μέχρι να φτιάξεις με αυτό τη διάσημη ντουμπάι σοκολάτα.

fuistiki2.jpg

Αλλά γιατί τώρα τέτοιο trend; Τα φιστίκια Αιγίνης δεν είναι φθινοπωρινό συστατικό από μόνα τους. H πρόσφατη άνοδος της δημοτικότητας τους έγινε τάση στο TikTok χάρη στη σοκολάτα του Ντουμπάι γεμάτες με βούτυρο φιστικιού και φύλλο για κανταΐφι.

Πάντως, διάσημη εταιρία καφέ σερβίρει μια εκδοχή του latte φιστικιού από το 2021 αλλά δεν γίνεται αυτή να αντικαταστήσει το latte κολοκύθας ολοκληρωτικά.

Πόσες θερμίδες έχει το βούτυρο φιστικιού Αιγίνης;

Τα βούτυρα ξηρών καρπών, όπως το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο αμυγδάλου, χρησιμεύουν ως πηγή φυτικής διατροφής με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι γεμάτα με πολλές φυτικές ίνες και μέταλλα που τείνουν να αποκλείονται από τις τυπικές δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο φιστικιού Αιγίνης έχει 90 θερμίδες, 5 γρ υδατάνθρακες, 2 γρ φυτικές ίνες, 6,5 λιπαρά και 3 γρα πρωτεΐνη.

To viral κόλπο με το ζεστό ποτήρι είναι η λύση για να λιώσεις το βούτυρο