Η Υβόννη Μπόσνιακ μπήκε ξανά στην κουζίνα για να φτιάξει το πιο λαχταριστό κέικ καρότου

 Άρτεμις Σκούφου

Αν θες να φτιάξεις κι εσύ ένα κέικ καρότου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, δεν έχεις παρά να πειραματιστείς με τη συνταγή που μοιράστηκε η Υβόννη Μπόσνιακ στο Instagram. 

Η Υβόννη Μπόσνιακ ξαναμπήκε στην κουζίνα της και έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο καλή είναι στη μαγειρική; Θες να το πεις ταλέντο; Θες να το πεις καλές γνώσεις; Όπως και να έχει, η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου λατρεύει να μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές της και εμείς φυσικά να τις δοκιμάζουμε στην κουζίνα.

Αυτή είναι μια ακόμη φορά που η Υβόννη μπήκε στην κουζίνα της και το μοιράστηκε με τους followers της. Το κέικ καρότου που ετοίμασε θα θέλουν να το δοκιμάσουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι.

Η Υβόννη Μπόσνιακ «επέστρεψε» στα social media με νέα συνταγή από τη minimal κουζίνα της

Η νέα συνταγή της Υβόννη Μπόσνιακ για κέικ καρότου

Τον τελευταίο καιρό η Υβόννη δοκιμάζει καινούργιες δημιουργίες στο Instagram και αυτή τη φορά το κέικ καρότου είναι πρώτο στη λίστα. Αν θες μια συνταγή για carrot cake σαν αυτό που έφτιαξε η Υβόννη Μπόσνιακ, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Τι θα χρειαστούμε για το κέικ;

  • 340 γρ. τριμμένο καρότο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 240 ml σπορέλαιο
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.
  3. Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.
  5. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.
  6. Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
  7. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.
  8. Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα (περίπου 640γρ.), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.
  9. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Ώρα για την επικάλυψη κρέμας.

  1. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά.
  2. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό.
  3. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.
  5. Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  6. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας.
  7. Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Δες το βίντεο που ανέβασε η Υβόννη με τη συνταγή για το κέικ καρότου.

Η Υβόννη γίνεται viral μέσα από τις συνταγές της

Οι συνταγές της δεν είναι απλές συνταγές, αλλά γίνονται μέσα σε λίγες ώρες viral. Η ίδια έχει δηλώσει πως λατρεύει τη μαγειρική, αγαπά να περνά χρόνο στην κουζίνα και αυτό βγαίνει προς τα έξω φυσικά αφού το προφίλ της στο Instagram δεν έχει μία και δύο, αλλά αρκετές από τις συνταγές της.

Πώς θα φτιάξεις το εύκολο κέικ με μέλι που ετοιμάζει ο David Beckham για την κόρη του

Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, έφτιαξε ψωμί, ενώ λίγο νωρίτερα είχε γίνει viral με τα γεμιστά της.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης