Η νέα συλλογή της Majestæt βάζει τη σύγχρονη έκφραση της θηλυκότητας στο επίκεντρο των σχεδίων της

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η νέα συλλογή της Majestæt βάζει τη σύγχρονη έκφραση της θηλυκότητας στο επίκεντρο των σχεδίων της

Ο χρόνος, ως σύμμαχος, γίνεται πρωταγωνιστής στο δημιουργικό mood board της Majestæt για τη συλλογή “Muliebrity” Fall 2024 και βάζει τη γυναίκα στο κυνήγι όχι εκείνου, αλλά της δυναμικής κομψότητας του παρόντος.

Τικ-τοκ… Ο χρόνος. Εκείνος που κυλάει, που δεν αρκεί ποτέ, που αξίζει της συνειδητοποίησης ότι πρόκειται για το πολυτιμότερο αγαθό. Το κυνήγι του βάζει στο επίκεντρο και τη συνεχή αναζήτηση της κομψότητας, εκείνης που καθώς πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle της δυναμικής γυναίκας συντονίζεται στους κανόνες του λυρικού μινιμαλισμού και του αφαιρετικού αισθησιασμού. Έννοιες αντιφατικές που στα χέρια της Μαρίας Σταύρου, Creative Director του brand Majestaet, γίνονται συστατικά μιας σύγχρονης, ισχυρής γκαρνταρόμπας.

Majestaet-Fall-24_5.jpg

Μαλλί, μετάξι, βαμβάκι, lyocell, rayon. Υφάσματα που τονίζουν πρωτίστως την αξία του φυσικού έρχονται να συστήσουν μια συλλογή που σχεδιάστηκε για να κατέχει τον τίτλο της δυναμικά κομψής. Στιβαρά, από τη μία, έτσι ώστε να συνθέτουν προστατευτικές σιλουέτες, ασταθή, από την άλλη, ώστε να δημιουργούν το εφέ μιας «ρευστής» εικόνας.

Majestaet-Fall-24_8.jpg

Εδώ, οι έντονοι ώμοι ενός σακακιού «συνομιλούν» με την τονισμένη μέση μιας hourglass γραμμής και τα παντελόνια που κολακεύουν τους μηρούς αφήνουν στα flared τελειώματα να εξυψώσουν την ελευθερία κινήσεων. Τσέπες αντισυμβατικές που σχηματίζουν γωνίες, pencil φούστες που παίζουν με το bold hardware και διπλοσταυροκουμπωτές σιλουέτες που, όμως, αφήνουν ορατό μόνο το εξωτερικό κουμπί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο power dressing. Διάφανα, ασύμμετρα πουκάμισα που αφήνουν εκτεθειμένο τον έναν ώμο, ζακέτες με περίτεχνες μανσέτες και σακάκια που μπορούν να φορεθούν και ως μίνι φορέματα υμνούν το look γραφείου σε μια καθημερινότητα που κυριαρχείται από το day-to-night στυλ.

Majestaet-Fall-24_12.jpg

Η αποπλάνηση τίθεται στο επίκεντρο και οι κορσέδες επιστρέφουν. Αυτή τη φορά, όμως, αυτό το υπέρ το δέον θηλυκό κομμάτι σχεδιάζεται νατουραλιστικά έτσι ώστε να μην «κόβει» την ανάσα αλλά να λειτουργεί ως υπενθύμιση πως αν και ο χρόνος δεν σταματά να κυλά, πλέον είναι με το μέρος των γυναικών.

Majestaet-Fall-24_13.jpg

Βασικό χαρακτηριστικό όλων, το twist στον σχεδιασμό, το ημιτελές και οι έντονες αντιθέσεις. Ένας στητός κορσές αφήνεται στην ευθραυστότητα ενός διάφανου μπούστου. Ένα crop top από βελούδο τοποθετεί το V-neckline στην πλάτη, καταλήγοντας σε ένα δραματικό δέσιμο. Και ένα λευκό μεσοφόρι παίζει τον ρόλο του κανονικού ρούχου και όχι του underwear.

Γραμμές και υφές, όλα άρτια σύμβολα μιας παλινδρόμησης μεταξύ πραγματικότητας και υπερρεαλισμού. Ένα undone preppy style που φέρνει σε επαφή το αυστηρό tailoring με τον αβάσταχτο αισθησιασμό. Εξαίσια προσθήκη στη συλλογή, το hosiery couture χαρακτήρα με τις φούστες-μεσοφόρια και τα knee-high καλσόν (ιδωμένα από την ανάποδη) αλλά και τα σορτς τύπου knickers να βάζουν στην εξίσωση τα εσώρουχα, θέτοντας την αποκάλυψη ακόμα και στο meeting table.

The Awakening: Το brand Majestæt παρουσιάζει τη νέα του συλλογή και «ξυπνάει» τις αισθήσεις μας

Στο κεφάλαιο χρώμα, η επιστροφή στην ουσία της διαχρονικότητας που τονίζει την υπεροχή μιας hourglass σιλουέτας και ενός δυναμικού κοστουμιού έρχεται μέσα από μια παλέτα που λειτουργεί ως καταλύτης στο στυλ. Έτσι, χρώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με το κλασικό, όπως το μαύρο, το γκρι, το λευκό και το πράσινο του ιγκουάνα μπαίνουν σε ανοιχτό «διάλογο» με το κόκκινο του κερασιού, το μπλε του κοβαλτίου και το βουτυρένιο κίτρινο-αποχρώσεις αρκούντως θηλυκές που τονίζουν την αξία του modest, υβριδικού στυλ της εποχής.

DPG Network