O Lorenzo Serafini είναι ο νέος creative director της Alberta Ferretti και έχουμε το τέλειο matching

Ναταλία Κατσακιώρη

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την απόσυρση της Alberta Ferretti που βρήκε τον καλύτερο αντικαταστάτη σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις.

Μπορεί να παίζουμε αυτό το παιχνίδι με τις παραιτήσεις, αποχωρήσεις και αντικαταστάσεις των creative directors των μεγαλύτερων οίκων μόδας εδώ και καιρό, όμως το ζήτημα της διαδοχής φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει λυθεί. Και τι εννοώ με αυτό; Μπορεί τα ονόματα να πάνε και να έρχονται σε άρθρα σαν και αυτό και εμείς να μιλάμε για τα τελευταία και πρώτα shows των καλλιτεχνικών διευθυντών, ωστόσο τα δύο πραγματικά συγκλονιστικά ντεμπούτα που απέδειξαν ότι η διαδοχή ήταν σωστή είναι αυτό της Chemena Kamali που αναγέννησε την Chloe και του Alessandro Michele στον Valentino.

H Alberta Ferretti αποσύρεται από τη μόδα και εμείς αποχαιρετάμε μία μεγάλη κυρία του Made in Italy

Όταν λοιπόν πριν από λίγες μόλις εβδομάδες η Alberta Ferretti ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τη θέση της ως creative director στον οίκο που φέρει το όνομα και την υπογραφή της, όλοι μας απορήσαμε ποιος είναι αυτός που θα πάρει το τιμόνι και θα έχει μάλιστα και την έγκρισή της αφού θα παραμείνει στη θέση της ως αντιπρόεδρος του ομίλου Aeffe. Η ανακοίνωση έγινε εχθές και ο Lorenzo Serafini καλείται να αναλάβει μία δουλειά που σίγουρα τον περίμενε για χρόνια, αφού ο ίδιος επιλέχθηκε και πάλι στο παρελθόν από τη Ferretti ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Philosophy.

Ο Lorenzo Serafini είναι ο νέος creative director της Alberta Ferretti.

«Είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω ότι ο Lorenzo θα είναι ο διάδοχός μου στο τιμόνι του οίκου που φέρει το όνομά μου. Καθώς ο κόσμος της μόδας υφίσταται τεράστιες αλλαγές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Lorenzo έχει τη δημιουργικότητα, την ισχυρή αισθητική, τον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση», είπε η ίδια η Alberta Ferretti στη σχετική της δήλωση θέλοντας να ανακοινώσει εκείνη τα νέα. «Πριν από μια δεκαετία, εμπιστεύτηκα στον Lorenzo τη σειρά Philosophy, την οποία εξέλιξε με επιτυχία σε μια ακμάζουσα εταιρία. Τώρα ήρθε η ώρα να γράψει ένα νέο κεφάλαιο για την Alberta Ferretti, της οποίας η ουσία ευθυγραμμίζεται όμορφα με το όραμά του. Η ελαφρότητα, η θηλυκότητα, ο αισθησιασμός είναι λέξεις ήδη μέσα στο λεξιλόγιο του Lorenzo και λέξεις που θα μπορέσουν να ορίσουν υπέροχα τον κόσμο της Alberta Ferretti».

Ο ίδιος από την πλευρά του δήλωσε: «Με ενθουσιασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη, δέχομαι αυτή την ευκαιρία που μου πρόσφερε η οικογένεια Ferretti. Είναι τιμή μου που η Alberta με επέλεξε ως διάδοχο μιας τόσο σημαντικής και διάσημης κληρονομιάς, και θα την συνεχίσω με προσοχή, καθώς ξεκινώ ένα νέο κεφάλαιο για τον οίκο Alberta Ferretti».

Τα πρώτα σχόλια και οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικά θετικά και φαίνεται για άλλη μια φορά ότι το κοινό επιβραβεύει την ανάδειξη ανθρώπων από το ίδιο το εσωτερικό των οίκων. Ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία του και είναι μέρος της παράδοσής του. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Chemena Kamali που είχε δουλέψει αρκετά χρόνια για την Chloe αλλά και με τον Michale Rider που μόλις ανέλαβε τον αντίστοιχο ρόλο στον οίκο Celine. «Επιτέλους ένα υπέροχο ταίριασμα,» έσπευσαν να σχολιάσουν πολλοί κάτω από το σχετικό post και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

O Kim Jones αποχώρησε από τον οίκο Fendi -Το όνομα που φημολογείται ήδη ότι θα πάρει τη θέση του

Spring/Summer 2025 Philosophy di Lorenzo Serafini:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης