Η Prada δημιουργεί στολή για αστροναύτες για την πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Prada δημιουργεί στολή για αστροναύτες για την πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι

 (AP Photo/Martin Meissner)

Μόλις εχθές έγινε η παρουσίαση της νέας στολής αστροναυτών για την αποστολή της NASA Artemis III.

NASA, διαστημική στολή, αστροναύτες, Artemis III, διαστημικός σταθμός, απόβαση στη Σελήνη. Τι κοινό μπορούν να έχουν όλες αυτές οι λέξεις και έννοιες με τη μόδα. Τον οίκο Prada. Η είδηση που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό εχθές, στις 16 Οκτωβρίου, μας έπιασε είναι η αλήθεια αδιάβαστους και καταλήξαμε να είμαστε εντελώς έκπληκτοι μπροστά στο νέο εγχείρημα του κορυφαίου ιταλικού οίκου που δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε κίνησή του. Όχι, όμως, μόνο μέσα από τα καινοτόμα catwalks και τις συλλογές της Miuccia Prada και του Raf Simons, αλλά και μέσα από τα ειδικά projects που αναλαμβάνει κατά καιρούς.

Αντίο μαύρο! Αυτό είναι το χρώμα που φοράνε τώρα οι πιο καλοντυμένες κυρίες της πρωινής ζώνης

NASA Astronauts Personal Faith

Neil Armstrong, July 20, 1969. (Neil Armstrong/NASA via AP, File)

Ένα από αυτά ήταν και η συνεργασία του οίκου με τον Axiom Space, που μαζί εχθές παρουσίασαν στο Μιλάνο τις νέες στολές αστροναυτών για την αποστολή Artemis III της NASA. «Αυτή είναι μία καινοτόμος συνεργασία, γιατί συνδυάσαμε τη μηχανική με την επιστήμη και την τέχνη,» είπαν μεταξύ άλλων εχθές οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών.

NASA Moon Rocket

(NASA via AP)

Η πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι θα φοράει Prada.

Οι στολές που παρουσιάστηκαν εχθές στο Μιλάνο και φέρουν και την υπογραφή του οίκου Prada μοιάζουν φυσικά με τις κλασικές διαστημικές στολές, δίνοντας φυσικά τη βάση στην τεχνολογία και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που πρέπει να είναι επάνω τους. Ο ιταλικός οίκος ανέλαβε να τις κάνει αρκετά πιο όμορφες και λειτουργικές, προσθέτοντας μικρές stylish λεπτομέρειες και την τεχνογνωσία του πάνω στα υφάσματα και τις τεχνικές ραφής, δύο παράγοντας που γεφύρωσαν το χάσμα ανάμεσα στη λειτουργικότητα και το στυλ.

https://www.instagram.com/reel/DBMvPlfP27O/

Οι στολές φυσικά απευθύνονται και στους άνδρες και στις γυναίκες του πληρώματος και όπως αποκαλύφθηκε εχθές, οι συζητήσεις και η προετοιμασία αυτής της συνεργασίας μετράει αρκετά χρόνια, πιο συγκεκριμένα από την περίοδο του πρώτου lock down λόγω Covid-19, το 2020. Περίπου δέκα υπάλληλοι του οίκου Prada ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο project, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μιλάνου και της βάσης της Axiom Space στο Houston. Έχοντας προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του 2026, η αποστολή Artemis III της NASA φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη προσγείωση αστροναυτών στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972. Αν αυτή η αποστολή στεφθεί από επιτυχία, τότε ίσως έχουμε και την πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι, φορώντας -τι άλλο;- Prada.

O Lorenzo Serafini είναι ο νέος creative director της Alberta Ferretti και έχουμε το τέλειο matching

Δείτε τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση της διαστημικής στολής:

DPG Network