Μόδα με συνείδηση
Η έκθεση Συνείδησης και Αειφορίας των H&M αποκαλύπτει ότι η μόδα μπορεί να ωφελεί και άλλους τομείς- εκτός από το στυλ μας
Τα highlights της έκθεσης, η οποία δεν κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή, ώστε να μην καταναλώνεται επιπλέον χαρτί, είναι:
• Πάνω από 442.000 εργαζόμενοι στο Μπαγκλαντές έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με τα δικαιώματά τους από το 2008 από την H&M
• H Η&M είναι ο πιο μεγάλος χρήστης βιολογικού βαμβακιού στον κόσμο
• Η H&M εξοικονόμησε 300 εκατομμύρια λίτρα νερού στη παραγωγή denim σε σύγκριση με το 2010
• Πάνω από 2,3 εκατομμύρια ενδύματα δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την H&M.
«Θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν σίγουροι πως ό,τι αγοράζουν από τα H&M είναι σχεδιασμένο, ραμμένο και χρησιμοποιημένο με συνείδηση φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Το επίπεδο περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης μας, καθιστά τα H&M στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μόδας», δήλωσε ο CEO του σουηδικού brand, Karl- Johan Persson.
«Είμαστε υπερήφανοι για τις επιτεύξεις μας την χρονιά που πέρασε. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε συνείδηση των προκλήσεων που ακολουθούν. Προσπαθούμε να υπάρχει διαφάνεια σε σχέση με την πρόοδό μας, και η ετήσια έκθεση παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πραγματικά ξεχωρίζουν, όπως το πρόγραμμά μας για περαιτέρω στήριξη την κοινωνικής ανάπτυξης μίας από τις σημαντικότερες αγορές προμηθειών μας, το Μπαγκλαντές, αλλά και το γεγονός ότι τα H&M χρησιμοποιούν περισσότερο οργανικό βαμβάκι από όλα τα brands, παγκοσμίως», ήταν η δήλωση της Helena Helmersson, επικεφαλής του τμήματος Βιωσιμότητας των H&M.
Το Μπαγκλαντές είναι, όντως, σημαντική αγορά για τα H&M αφού, λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας τους, το brand επιθυμεί να συμβάλλει στις απαραίτητες διαρκείς βελτιώσεις της ζωής των εγχώριων εργατών στον τομέα της ένδυσης. Ήδη, από το 2011, τα H&M έχουν θεσπίσει ένα πλάνο υποστήριξης της βραχυπρόθεσμης κοινωνικής ανάπτυξης στην χώρα, εξασφαλίζοντας ότι η ντόπια βιομηχανία υφασμάτων θα συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών της. Στόχος είναι η δημιουργία μίας σταθερής αγοράς εργασίας αλλά και η στήριξη των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς και αυτών του γυναικείου πληθυσμού.