O Alessandro Michele αποκάλυψε την πρώτη συλλογή για τον οίκο Valentino-Η έκπληξη που δεν περιμέναμε

Ναταλία Κατσακιώρη
O Alessandro Michele αποκάλυψε την πρώτη συλλογή για τον οίκο Valentino-Η έκπληξη που δεν περιμέναμε

Σε μόλις δύο μήνες ο Alessandro Michele δημιούργησε 170 looks για την Resort 2025 collection του οίκου Valentino, που αποκαλύφθηκε και έπεσε σαν βόμβα πριν λίγες μόλις ώρες.

Οι μουσικές καρέκλες συνεχίζονται στον κόσμο της μόδας, με τη μία μεγάλη αποχώρηση να ακολουθεί την επόμενη. Όταν ο Pier Paolo Piccioli άφησε τον οίκο Valentino όλοι θεώρησαν ότι το κενό του ήταν μάλλον αναντικατάστατο μέχρι που ο Alessandro Michele ανακοινώθηκε ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου ιταλικού maison. Ένας οίκος που έχει ταυτιστεί με την ιταλική κομψότητα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κρατάει την παράδοση της αυθεντικής haute couture στο υψηλότερο επίπεδο, μέσω του atelier του. Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις από την πλευρά του Valentino μας ενημέρωσαν ότι η πρώτη συλλογή του για λογαριασμό του θα αποκαλυφθεί τον επερχόμενο Σεπτέμβριο.

Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του Valentino

https://www.instagram.com/p/C5D0XirM5mx/

Όπως, όμως, συνηθίζει ο Alessandro Michele μας εξέπληξε και πάλι, δίνοντας στη δημοσιότητα μόλις πριν λίγες ώρες τις φωτογραφίες της ολοκληρωμένης Resort 2025 collection του οίκου Valentino.

Η πρώτη συλλογή του Alessandro Michele για τον Valentino είναι γεγονός. Ποια είναι τα πρώτα σχόλια;

O Michele χρειάστηκε μόλις δύο μήνες για να αποκαλύψει τη συλλογή ντεμπούτο του για το ιστορικό, ρωμαϊκό brand, κάτι που φυσικά εξέπληξε τον κόσμο της μόδας σήμερα το πρωί, ρίχνοντας ένα απρογραμμάτιστο lookbook την τελευταία μέρα του Mens Fashion Week στο Μιλάνο. 171 looks και 260 φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν λίγες ώρες με ολοκληρώμενα outfits αλλά και διάφορες προτάσεις σε ποικίλες κατηγορίες, όπως είναι οι τσάντες, τα παπούτσια και τα μεταξωτά φουλάρια.

valentino-alessandro-michele-(9).jpg

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στη Vogue US, το Business of Fashion και το WWD, η πρώτη προσπάθεια να ερμηνεύσει τον Valentino τον βρήκε μέσα στο τεράστιο αρχείο του, θέλοντας να συνδυάσει το δικό του εκκεντρικό στυλ με την ομορφιά της υψηλής ραπτικής του ίδιου του ιδρυτή του οίκου, του Valentino Garavani. Η «λευκή συλλογή» του 1968 υπήρξε ένα από τα κυριότερα σημεία αναφοράς του, που δεν φάνηκε όμως να ισχυροποιείται στα μάτια του κοινού μετά από μία πρώτη ανάγνωση της συλλογής.

valentino-alessandro-michele-(4).jpg

Τα 70s ήταν η πρώτη δεκαετία για την οποία μίλησε ο Michele: «O Valentino δεν ήταν ποτέ μινιμαλιστής, αλλά μάλλον μαξιμαλιστής, ακόμα και στα 70s που ήταν η πιο ήσυχη περίοδος για εκείνον,» δήλωσε μιλώντας για την έμπνευση της συλλογής, που πιο πολύ είναι η αλήθεια ότι θυμίζει μία εξέλιξη του παλιού Gucci, με μία νέα ματιά, παρά μία εντελώς νέα, δημιουργική προσέγγιση που φαίνεται να φέρει την υπογραφή του Valentino. Εδώ η υπογραφή φωνάζει ξεκάθαρα Michele σε ένα maison που δεν έχει όμως το όνομά του.

valentino-alessandro-michele-(13).jpg

Εντυπωσιακό layering, κεντήματα, κρόσσια, γούνα, φτερά, μπροκάρ και έντονα χρώματα δημιούργησαν μία πλουραλιστική συλλογή που συμπληρώθηκα από έξυπνα αξεσουάρ όπως οι ζώνες, τα turban και τα κοσμήματα με πέρλες. «Αυτό που βλέπετε είναι εμένα να συναντώ τον Valentino, ενώ τα χέρια και τα μάτια μου ζουν πλέον σε αυτόν τον οίκο. Εδώ όλα όσα θα συμβούν, θα γίνουν φυσικά, γιατί αυτός είμαι εγώ,» συμπλήρωσε προλαβαίνοντας ίσως τους σημερινούς επικριτές του, που έσπευσαν να μιλήσουν για μία συλλογή χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση και για έναν νέο τρόπο να ξαναμιλήσουμε για όσα έκανε ο Michele στον Gucci και τώρα επαναλαμβάνει με μία καινούργια ανάγνωση.

valentino-alessandro-michele-(7).jpg

Ναι, φυσικά και το στυλ είναι familiar και μόλις το βλέπεις επαναφέρεις στο μυαλό σου τις στιγμές που μας χάρισε ο Michele στον Gucci, αλλά ας μην ξεχνάμε πως όλοι ήξεραν το ιδιαίτερο στυλ του και μέχρι πριν λίγους μήνες μίλαγαν για το πόσο λείπει από τη fashion σκηνή τον τελευταίο χρόνο. Τώρα ερχόμαστε πάλι να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα επικεντρώνοντας την ενέργειά μας στην ίδια αυτή ταυτότητα που μέχρι πριν λίγο ήταν το ζητούμενο. Κατά τη γνώμη μου, ναι, ο Michele παραμένει ένας μεγάλος καλλιτέχνης, που δεν είμαι σίγουρη αν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που είναι σήμερα ο Valentino. Αν και οι buyers θα έχουν μια εντελώς διαφορετική γνώμη με 171 looks σε μία και μόνο Resort collection. Ίσως αυτό που πραγματικά να θέλαμε να δούμε είναι ένας οίκος με το όνομα Alessandro Michele, που δεν θα χρειαζόταν να συνδεθεί με καμία άλλη αισθητική, παρά μόνο με τη δική του.

PFW24: Ο αναμενόμενος Balenciaga, ο total black Valentino και ο show stopping «πλανήτης» του Mugler

Valentino Resort 2025: