Copenhagen Fashion Week:Πώς η πρωτεύουσα της Δανίας έγινε το πιο iconic fashion location της Ευρώπης

Ναταλία Κατσακιώρη

Η Κοπεγχάγη είναι η fashion πρωτεύουσα που θέλεις να ζήσεις και εσύ. 

Από αύριο όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στην Κοπεγχάγη. Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ξεκινάει και είναι αυτό το ευχάριστο διάλειμμα από όλα μας τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις, που σίγουρα μας έπεσαν κάπως βαριά λίγο πριν φύγουμε για διακοπές. Αν μπεις από περιέργεια στο επίσημο site του Copenhagen Fashion Week θα διαπιστώσεις την απόλυτη οργάνωση και την απλότητα διαχείρισης μιας πρόσκλησης για παράδειγμα, αφού το site τους είναι εύκολο και πολύ προσιτό σε κάθε χρήστη. Αυτή είναι λίγο-πολύ και η φιλοσοφία των Δανών. Και αν επισκεφθείς τη fashion πρωτεύουσα των σκανδιναβικών χωρών είναι κάτι που σίγουρα θα σε τραβήξει απευθείας στο mindset αυτού του λαού.

Το παρεό είναι το μόνο item που παίρνουν στην παραλία οι Ελληνίδες celebrities -Πώς θα το φορέσουμε;

Απλότητα, χαλαρότητα, diversity, minimal design και ένας μη στρεσογόνος τρόπος να ζούμε μια ζωή που αξίζει να απολαμβάνουμε καθημερινά. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία μπορεί να πει κανείς ότι χαρακτηρίζουν και το danish fashion, βάζοντας βέβαια στην εξίσωση και τον παράγοντα της βιωσιμότητας. Εδώ, στην Κοπεγχάγη, όλα κυλούν με έναν αβίαστο ρυθμό και τα χρώματα στα ρούχα των fashion insiders περιπλέκονται με την ίδια ευκολία που θα δεις μία γυναίκα να συνδυάζει σε ένα και μόνο look φόρεμα, παντελόνι, top και σακάκι χωρίς να φαίνεται busy ή extra loud. Και νομίζω ότι αυτό το life style έχει κάνει την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης τόσο αγαπητή και στο κοινό.

Cphfw 2024: Η εβδομάδα μόδας που ανήκει σε όλους μας.

Πολλοί θα αναρωτιέστε πώς μία τόσο μικρή και σχετικά αποκομμένη εβδομάδα μόδας στη μέση του Αυγούστου, κατάφερε να γίνει ο νέος αγαπημένος προορισμός των fashion lovers από όλο τον κόσμο. Είναι πολύ απλό. Αν ασχολείσαι επαγγελματικά ή και ερασιτεχνικά μη με τη μόδα, θα έχεις παρατηρήσει όλη αυτή την τρέλα γύρω από τα μεγάλα fashion weeks, aka του Μιλάνου και του Παρισιού. Τα shows και οι προσκλήσεις τους είναι ιδιαίτερα αυστηρά, οι δρόμοι κλείνουν τετράγωνα πριν το location ενός catwalk και οι influencers προσπαθούν να αλλάξουν όλα τους τα looks μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμη και στο δρόμο. Η πίεση γύρω από τους σχεδιαστές και η κριτική που τους ασκείται είναι οριακά ακραία.

Μέσα σε όλα αυτά τα πιεστικά δεδομένα προφανώς και η φιλελεύθερη (από κάθε άποψη) εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης που μοιάζει με γιορτή άρχισε να ανεβαίνει και να γίνεται συνώνυμο της new age περιόδου της μόδας, όπου οι Genzers θέλουν να είναι απλά ο εαυτός τους, no matter what. Εδώ το street style είναι αυθεντικό, τα parties έχουν την απλή, cozy αισθητική της Κοπεγχάγης και τα shows όλων των γνωστών οίκων της Δανίας μας μεταφέρουν πάντα και ένα βαθύτερο νόημα συνδεδεμένο με το περιβάλλον και τις νέες αξίες της μόδας.

Για αυτό και η πιο hot fashion week αυτή τη στιγμή είναι η Copenhagen Fashion Week και εμείς είμαστε έτοιμες να σας μεταφέρουμε τον παλμό της.

Η Blake Lively κράτησε μία πανάκριβη τσάντα μανιτάρι της Katy Perry -Carrie Bradshaw, εσύ;

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης