Το floating dress είναι η νέα αιθέρια τάση στα φορέματα του καλοκαιριού

Ναταλία Κατσακιώρη
Το floating dress είναι η νέα αιθέρια τάση στα φορέματα του καλοκαιριού
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Αναζητάς ένα νέο φόρεμα που να κάνει εντύπωση με τη γραμμή του; Αυτή η τάση είναι για σένα.

Ένα φόρεμα δεν είναι ποτέ αρκετό. Ναι, αυτός είναι ένας κανόνας της μόδας, που επιβεβαιώνεται πάντα ξανά και ξανά, σε κάθε εποχή, σε κάθε σεζόν. Και αυτό γιατί τα φορέματα είναι συνυφασμένα με την ίδια τη γυναικεία μας φύση. Αν το δεις από ιστορική άποψη, θα καταλάβεις σύντομα ότι αυτό το item που σήμερα είναι συνώνυμο της θηλυκότητας, κάποτε θεωρήθηκε ως μέσο καταπίεσης μέχρι να μπορέσουμε να έχουμε και εμείς πρόσβαση σε παντελόνια. Έπειτα πέρασε από την φάση της αποδοχής του και πάλι, μπήκαμε στην ανατρεπτική δεκαετία του 1960 που μας σύστησε τα mini και έκτοτε έχει την ίδια ακριβώς θέση στην καρδιά μας. Βρίσκεται δηλαδή στην κορυφή.

Το παρεό είναι το μόνο item που παίρνουν στην παραλία οι Ελληνίδες celebrities -Πώς θα το φορέσουμε;

floating-dress-(12).jpg

Ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο με το ανάλαφρο αεράκι και τις υψηλές θερμοκρασίες να έρχονται από νωρίς στη χώρα μας, τα φορέματα είναι η πρώτη μας σκέψη για το outfit of the day λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι. Και κάπως έτσι οι περισσότεροι σχεδιαστές δημιούργησαν για εμάς πολλά νέα trends σε φορέματα, τα οποία δοκιμάσαμε μέχρι τώρα. Στο τέλος, λοιπόν, της σεζόν και εκεί που νόμιζες ότι στέρεψες από έμπνευση και δεν έχεις τίποτα άλλο να δεις από τα dress micro trends του 2024 έρχεται μία νέα last minute προσθήκη, την οποία αξίζει να δοκιμάσεις. Τα floating dressses είναι ότι πιο αιθέριο έχεις φορέσει μέχρι σήμερα και αν πρέπει να πάρεις ένα και μόνο φόρεμα μαζί σου στις διακοπές, είναι αυτό.

Milano-str-F23-0368.jpg

Όπως συμβαίνει συνήθως στη μόδα, το ίδιο το όνομα της τάσης εξηγεί και την αισθητική της. Ένα φόρεμα ανάλαφρο, με σωστούς όγκους, που καταλήγει σε μικρά ή μεγαλύτερα βολάν και πιέτες και μοιάζει στην πραγματικότητα σαν να επιπλέει. Για αυτό και ο όρος floating.

floating-dress-(4).jpg

Είναι η τέλεια επιλογή για ένα βραδινό look για φαγητό ή ποτό, για μία ρομαντική βόλτα στο νησί ή και για έναν καλοκαιρινό γάμο, αν έχεις ακόμα κάποια πρόσκληση μέσα στον Αύγουστο. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε διαφορετικές εκδοχές του floating dress που ανάμεσά τους θα βρεις τη δική σου αγαπημένη.

5 σχέδια σε floating dress για να διαλέξεις.

Maxi floating dress με κεντήματα

floating-dress-(11).jpg

Floating dress με όγκο στα πόδια

floating-dress-(9).jpg

Mini floating dress

floating-dress-(3).jpg

Δανάη Παππά: Αυτό είναι το χρήσιμο αξεσουάρ που δεν λείπει ποτέ από την τσάντα της για την παραλία

Corset floating dress

floating-dress-(5).jpg