Ralph Lauren και Proenza Schouler έκαναν πρεμιέρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Ναταλία Κατσακιώρη
Ralph Lauren και Proenza Schouler έκαναν πρεμιέρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Τα πρώτα δύο shows της σεζόν είναι γεγονός. Ο Ralph Lauren είχε το πιο εντυπωσιακό front row στα Hamptons. 

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου! Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έκανε πρεμιέρα εχθές και κάπως έτσι ξεκινάει ένας μήνας γεμάτος shows και fashion weeks στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της παγκόσμιας μόδας. Και όλα άρχισαν με τους Ralph Lauren και Proenza Schouler. Η Νέα Υόρκη είναι γενικά μία πόλη που συνεχίζει να στηρίζει τα κλισέ της, τα οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να γοητεύουν. Κάθε κάτοικος του μεγάλου μήλου που σέβεται τον εαυτό του έχει σχεδιάσει ένα καλοκαίρι στα Hamptons. Η παραλία, τα cozy cottage style εξοχικά και οι απέραντες αμμουδιές έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του αμερικάνικου ονείρου. Και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με το american dream αυτός είναι ο Ralph Lauren.

O Haider Ackermann είναι ο νέος creative director του Tom Ford -Yay or nay;

Ralph-Lauren-atm-S25-009.jpg

«Τα Hamptons ήταν μέρος της ζωής μου και της οικογένειάς μου για πολύ καιρό,» δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής μιλώντας για την απόφασή του να παρουσιάσει το show της SS25 collection του στον πιο διάσημο καλοκαιρινό προορισμό. Και ολόκληρη η συλλογή βασίστηκε στο summer style που ο Ralph Lauren έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια για το φανατικό κοινό του. Αυστηρά κοστούμια από λινό, τζιν items σε tailoring, bohemian σύνολα με βαμβακερές δαντέλες και crochet λεπτομέρειες, western καστόρινα σακάκια και παντελόνια με cowboy αισθητική αλλά και κλασικές μαρινιέρες είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που είδαμε στο catwalk.

Ralph-Lauren-S25-001.jpg

Στη συλλογή είδαμε επίσης και κάποια βραδινά looks με glam αιθέρια φορέματα με minimal shape και κοστούμια σε sailor style. Γυναικεία, ανδρικά και παιδικά looks παρουσιάστηκαν όλα μαζί και δημιούργησαν ένα πολύχρωμο και διασκεδαστικό crowd πάνω στο runway. Απόλυτες πρωταγωνίστριες φυσικά ήταν και η Naomi Campbell αλλά και η Christy Turlington που περπάτησαν με 90s αέρα.

Ralph-Lauren-S25-052.jpg
https://www.instagram.com/reel/C_j24ZfOsZh/

Best catwalk looks:

Εκτός, όμως, από την ίδια τη συλλογή κάθε νέο show του Ralph Lauren έχει από μόνο του και μία extra λάμψη χάρη στο εντυπωσιακό front row. Jude Law, Naomi Watts και Anna Wintour ήταν μόνο μερικοί από τους παρευρισκόμενους της βραδιάς, που βρέθηκαν στα Hamptons για να χειροκροτήσουν τον «πατέρα» του american style.

Front row:

Οι Proenza Schouler αναδομούν τη γυναικεία ντουλάπα με τον πιο έξυπνο τρόπο.

Jack McCollough και Lazaro Hernandez. Το δίδυμο που ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες. Κι όμως αυτοί οι δύο τύποι φαίνεται να έχουν λύσει τον κατά άλλους «άλυτο» γρίφο της γυναικείας γκαρνταρόμπας, παρουσιάζοντας πάντα μία συλλογή με ultra stylish items για κάθε στιγμή της μέρας. Και όχι αυτό δεν είναι ούτε δεδομένο, ούτε εύκολο.

Schouler-PO-S25-001.jpg

Για το επερχόμενο καλοκαίρι οι δύο σχεδιαστές θέλησαν να δημιουργήσουν μία απλή collection βασισμένη στο πιο πολύτιμο ίσως σημείο της μόδας. Την αποσύνθεση και την ανακατασκευή. Έτσι είδαμε κάποια basics με νέα δομή, ασυμμετρίες και ιδιαίτερα πατρόν που ακολουθούν την κίνηση του γυναικείου σώματος με την urban αισθητική της Proenza Schouler.

Schouler-PO-S25-030.jpg

Catwalk looks:

H κίνηση ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για το σχεδιαστικό δίδυμο που έβαλε κρόσσια και καμπυλότητες στα βραδινά τους looks, τα maxi φορέματα και τις φούστες με κρόσσια που συνδυάστηκαν με tailored γιλέκα. Θηλυκή, δυναμική, σύγχρονη και παράλληλα εντυπωσιακή με τον πιο απλό τρόπο. Η νέα συλλογή των Proenza Schouler είναι ο ορισμός της minimal chic γυναικείας ντουλάπας και -ναι- ανυπομονούμε να τη φορέσουμε.

Οι μπαλαρίνες επιστρέφουν -Τα top σχέδια που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν

https://www.instagram.com/reel/C_iGKFHuMrY/