To barn jacket είναι το νέο stylish πανωφόρι της άνοιξης που έχει τον αέρα της εξοχής

Ναταλία Κατσακιώρη
To barn jacket είναι το νέο stylish πανωφόρι της άνοιξης που έχει τον αέρα της εξοχής

Άλλο ένα staple της εργατικής τάξης που μάγεψε την υψηλή μόδα και έγινε τάση.

Υπάρχουν οίκοι που ήταν, είναι και θα είναι trendsetters. Ανάμεσά τους και ο οίκος Prada. Ειδικά όταν τα ηνία ενός fashion house κρατούν creators όπως η Miuccia Prada και ο Raf Simons, τότε η συνταγή της επιτυχίας δεν μπορεί παρά αν είναι επιτυχημένη. Έτσι και η SS24 collection του οίκου Prada μας έδωσε πολλά και διάφορα trends, ανάμεσά τους τα κρόσσια, τα shorts suits και φυσικά τα barn jackets. Μιλάμε για εκείνο το πανωφόρι που μας θυμίζει τα παρκά της εξοχής, τα οποία ο ιταλικός οίκος συνδύασε με sexy φούστες και preppy πουκάμισα και δημιούργησε φυσικά τάση.

Tα 4 εναλλακτικά denim trends που θα φορέσουμε την άνοιξη

Prada-atm-S24-008.jpg

PRADA SS24

Και όπως συμβαίνει συνήθως με όλα τα πανωφόρια που έρχονται στο προσκήνιο, έτσι και το συγκεκριμένο κρύβει μια μεγάλη ιστορία, την οποία καλό είναι να ξέρεις. Μιλάμε για ένα jacket της εργατικής τάξης και το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στη Γαλλία για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, έχοντας πολλές εξωτερικές τσέπες για να χωράνε τα εργαλεία και τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά. Μέχρι τη δεκαετία του 1920 είχαν περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου η Carharrt τα έκανε επίσης διάσημα στα εργατικά στρώματα.

Η πλειοψηφία, φυσικά, αγνοεί τη συγκεκριμένη ιστορία και γνώρισε το εν λόγω jacket μέσα από το british countryside style και τη βασιλική οικογένεια, που έχει βάλει σχεδόν την υπογραφή της στα κερωμένα πανωφόρια της Barbour. Κάπως έτσι το fashion crowd υιοθετεί μία «cool» νότα ενός jacket που είχε σχεδιαστεί για τις δραστηριότητες στην εξοχή και το φέρνει σήμερα στο σύγχρονο street style.

barn_jacket-(9).jpg

Barn jacket: Το ιδανικό πανωφόρι για τη βαλίτσα του Πάσχα.

Αυτή είναι η περίοδος που όλοι προετοιμαζόμαστε για το ορθόδοξο Πάσχα, το οποίο συνήθως κατά παράδοση συνοδεύεται και μια mini απόδραση στην εξοχή, είτε έχουμε χωριό, είτε όχι. Υπάρχει, λοιπόν, πιο ιδανικό μπουφάν από ένα barn jacket για να περάσεις το φετινό Πάσχα στην εξοχή;

barn_jacket-(4).jpg

Mην ξεχνάς ότι εκτός από τα ξεκάθαρα casual σύνολα με τζιν παντελόνια και φόρμες, τώρα μπορείς να φορέσεις το barn jacket σου όπως μας έδειξε ο οίκος Prada πάνω από το ανοιξιάτικο φόρεμά σου ένα μία midi, elegant φούστα.

Το maxi πουά φόρεμα της Κατερίνας Καινούργιου είναι αυτό που λείπει από τη συλλογή σου

https://www.instagram.com/p/ClgyZpTqSbk/