Η Μαρίτα Καθητζιώτη έχει βρει τα δικά της αγαπημένα summer looks by Kurt Geiger

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Μαρίτα Καθητζιώτη έχει βρει τα δικά της αγαπημένα summer looks by Kurt Geiger

Καλοκαιρινό στυλ και curvy styling. Πώς νιώθουν το καλοκαίρι τα κορίτσια με καμπύλες;

Το summer styling είναι για τις περισσότερες από εμάς άκρως διασκεδαστικό και ευφάνταστο, αφού μιλάμε για την πιο παιχνιδιάρικη και εξωστρεφή εποχή του χρόνου. Τα prints και τα χρώματα πρωταγωνιστούν, το ίδιο και οι shiny, πολυτελείς υφές που κλέβουν τα βλέμματα στα night out outfits του καλοκαιριού.

Ο οίκος Kurt Geiger βάσισε το φετινό creative process του στο χρώμα. Οι pastel αποχρώσεις της σειράς «Quiet Sands» και τα bold χρώματα και prints της συλλογής «Summer Nights» μιμούνται τις ηλεκτρισμένες καλοκαιρινές βραδιές των πόλεων και μας προετοιμάζουν για σύνολα δυναμικά και γεμάτα αυτοπεποίθηση. Η χρωματική παλέτα ακολουθεί μια αιθέρια mermaid like αισθητική ταυτισμένη με την Kurt Geiger. Λαμπερές υφές, shiny υλικά, χρώματα στην πιο sexy και θηλυκή παλέτα, συνδυάζονται με μεταλλικές λεπτομέρειες και edgy shapes. To brand φέτος μας συστήνει και δύο νέα prints: το πρώτο έχει άμεση αναφορά στην δεκαετία των ‘70s με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και κυματιστές γραμμές να δίνουν τα απαραίτητα μαξιμαλιστικά στοιχεία, ενώ το δεύτερο μοτίβο ακολουθεί τις ανάλαφρες pastel αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά στο μεσογειακό καλοκαίρι.

9C0216CA-5C15-4644-BCCB-72CE923F10B6.jpeg

Η Μαρίτα Καθητζιώτη, ως ένα από τα μέλη του Kurt Geiger fam και ένα από τα πιο γνωστά plus size μοντέλα, έχει ταυτίσει το φετινό της summer style με τα νέα σχέδια της SS24 collection και μας προτείνει τα δικά της αγαπημένα. Μαζί μιλήσαμε για curvy ντύσιμο, για κλισέ και στερεότυπα αλλά και για το πώς να ντυθείς γοργόνα, βρίσκοντας την έμπνευσή σου σε μία glam chic συλλογή, που περιμένει να την ανακαλύψεις.

-Είσαι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα plus size μοντέλα στην Ελλάδα. Πες μας λίγα λόγια για το καλοκαιρινό σου στυλ. Νιώθεις να δυσκολεύεσαι ως μία γυναίκα με καμπύλες;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το καλοκαιρινό μου στυλ είναι εντελώς αντίθετο από το χειμερινό! Το καλοκαίρι, εκτός από το ότι θέλω πάντα μα πάντα να συνδυάζω άνεση, μου έρχεται και η διάθεση να φοράω όλα τα χρώματα και τα μοτίβα που δεν έχω τολμήσει να βάλω όλο τον χειμώνα! Λατρεύω τα μακριά φορέματα και τις φούστες που κυματίζουν, τα αέρινα tops και τα μαγιό που αναδεικνύουν τις καμπύλες μου χωρίς να με περιορίζουν. Τα αξεσουάρ όμως είναι πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι! Είναι το κομμάτι το οποίο μεταμορφώνει μια απλή, άνετη εμφάνιση σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρων. Μεγάλα bangles, φουλάρια στο κεφάλι και χοντρές καουμπόικες ζώνες είναι τα κύρια στοιχεία που ολοκληρώνουν μια δική μου καλοκαιρινή εμφάνιση. Όσον αφορά τις δυσκολίες, λέξη η οποία δεν μου αρέσει και πολύ οπότε ίσως αντί δυσκολίες να το ονομάσουμε κολλήματα, όπως κάθε γυναίκα, υπάρχουν στιγμές που νιώθω πίεση λόγω των κοινωνικών προτύπων. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, και κυρίως τα τελευταία χρόνια, έχω μάθει να με αγαπώ έτσι ακριβώς όπως είμαι. Η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του στυλ μου, ναι ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!

-Ποια είναι η τάση που εσύ λατρεύεις το φετινό καλοκαίρι και μας προτείνεις να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε;

Oh my god οι μπαλαρίνες!! Σαν ψηλή γυναίκα με καμπύλες, σχεδόν όλη τη ζωή μου πίστευα πως μόνο τα chunky παπούτσια με κολακεύουν. Φέτος επιτέλους απελευθερώθηκα από τα νοητικά μου στερεότυπα, και δοκίμασα μπαλαρίνες μετά από πολλά χρόνια και δεν τα έχω βγάλει από πάνω μου. Αυτό εννοείται έγινε αφού είδα την καινούργια ταινία της Amy Winehouse (my forever style icon) η οποία συνδύαζε μπαλαρίνες με σχεδόν όλα τις τα look, και τότε ήρθε η έμπνευση! Το στυλ μου είναι κυρίως masculine και νιώθω πως οι μπαλαρίνες είναι ο τέλειος τρόπος να εκφράζω την θηλυκότητα μου, μην σας πω και την παιδικότητα μου, in a super chic way!

B73C2BAC-F89F-4D1F-8655-5458221E662B.jpeg

-H SS24 collection της Kurt Geiger έχει ένα έντονο 70s στοιχείο με εντυπωσιακά μοτίβα. Είσαι μια γυναίκα που αγαπά τα prints;

Σαν Μαρίτα, η αλήθεια είναι πως μου πήρε χρόνια να αγαπήσω και να βάλω τα prints στην ζωή μου. Ο τρόπος που έβλεπα πολλούς ανθρώπους γύρω μου να συνδυάζουν τα prints δεν ήταν το ιδανικό για εμένα, και τότε δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον τρόπο να τα συνδυάσω με βάση τις δικές μου προτιμήσεις. Όσο μεγάλωνα και πειραματιζόμουνα και ανακάλυπτα και γινόμουν inspired όλο και παραπάνω για το στυλ μου, τόσο παραπάνω αποδεχόμουν σιγά σιγά τα prints. Mε τον δικό μου εναλλακτικό τρόπο. Fast forward στο σήμερα, τα prints πλέον είναι αναγκαία στη ντουλάπα μου! Leopard, cheetah, snake skin, florals, plaid, check, zebra ahhhh give me all of them!

-Με πέρλες και pastel tie-dye μας υποδέχεται φέτος η Kurt Geiger, δίνοντας την αίσθηση ενός mermaid glam style. Εσύ ποια items θα διάλεγες για να ντυθείς σαν γοργόνα;

Γενικά, μου αρέσει να παίρνω έμπνευση από μυθικά πλάσματα και καταστάσεις. Αν περιέγραφα το στυλ μου σε σχέση με γοργόνα, θα ήμουν πιο κοντά σε μία σύγχρονη σειρήνα. Για να ντυθώ σαν γοργόνα, η αλλιώς με τον δικό μου "siren glam” τρόπο, θα διάλεγα items που συνδυάζουν την αισθητική του mermaid glam με το δικό μου στυλ. Θα προτιμούσα κομμάτια όπως pastel tie-dye ρούχα συνδυασμένα με grunge κοσμήματα ή και πέρλες και χρωματιστά αξεσουάρ με πιο σκοτεινά prints για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Η Kurt Geiger είναι ένα brand το οποίο μου το κάνει πανεύκολο να βρω κομμάτια που ενσωματώνουν αυτά τα στοιχεία και με βοηθούν να ακολουθήσω αυτή την δική μου φιλοσοφία στο στυλ μου.

F3358767-DC53-4992-8BC3-E69512249F4C.jpeg

-Τα statement αξεσουάρ είναι must και φέτος. Δώσε μας ένα ζευγάρι παπούτσια και μία τσάντα που ξεχωρίζεις από τη φετινή συλλογή της Kurt Geiger.

Παρόλο που πολλοί και πολλές πλέον σαμποτάρουν το να συνδυάζεις την τσάντα με τα παπούτσια σου, για εμένα είναι και θα είναι ένα styling tip που θα λατρεύω! Ξεχωρίζω λοιπόν από την φετινή συλλογή Kurt Geiger, παπούτσια και τσάντα με έντονα rainbow χρώματα και μερικές λαμπερές λεπτομέρειες για το λίγο extra glam! Και η μαγεία με αυτή την επιλογή μου, είναι ότι αυτά τα κομμάτια συνδυάζονται πανεύκολα με ένα απλό μαύρο φόρεμα για τις μέρες που δεν έχουμε και πολλή όρεξη, αλλά και με έντονα χρώματα, prints αλλά και colour blocking για όταν είμαστε στα πάνω μας!

A47B0F7F-A4D9-46A2-BBC7-194A976D892D.jpeg

Βρες τις Kurt Geiger πλατφόρμες που φοράει η Μαρίτα εδώ.

Facetune_07-06-2024-02-24-25.jpeg

Βρες την Kurt Geiger cross body τσάντα που διάλεξε η Μαρίτα εδώ.

-Οι γυναίκες έχουν συχνά άγχος για το beach look τους. Εσύ τι επιλέγεις να φορέσεις στην παραλία πάνω από το μαγιό σου;

Κανένα άγχος!! Η παραλία είναι το μόνο μέρος μου μπορώ να ηρεμήσω απόλυτα. Αυτό έλειπε να κουβαλήσω το άγχος της καθημερινότητας μου και εκεί! Ο μόνος τρόπος που έχω βρει για να συνδυάζω άνεση και style είναι με παρεό! Μου αρέσει να φοράω κυρίως μονόχρωμα μαγιό και να συνδυάζω παρεό σε παρόμοιους τόνους. Α και το παρεό πρέπει να είναι μακρύ! Δεν μπορώ να φοράω κοντά στην παραλία, θέλω να νιώθω αέρινη!

-Τι θα έλεγες σε κάθε γυναίκα εκεί έξω που παλεύει με το κλισέ του τέλειου bikini body;

Bikini body; Πολύ κλισέ για 2024! Η μόνη σωστή απάντηση είναι αν δεν σου αρέσει κάτι πάνω σου και μπορείς να το αλλάξεις, να το κάνεις! Θέλει υπομονή και δουλειά με τον εαυτό μας, αλλά όλα γίνονται. Αν γουστάρεις τον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι, δεν βρίσκω κανένα λόγο να ακολουθούμε τα πιστεύω της κοινωνίας ή να μας νοιάζουν! Να περνάτε καλά, να φτιάχνετε όμορφες αναμνήσεις, να ταξιδεύετε όσο μπορείτε, να έχετε γύρω σας ενεργειακά όμορφους ανθρώπους και όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες, η όπως προανέφερα και πριν, κολλήματα!

DD6AD99B-854B-4408-8EA0-2573FC7723E3.jpeg

-Περίγραψέ μας το τέλειο night out look του καλοκαιριού by Kurt Geiger.

Μιλώντας για καλοκαίρι, το πρόγραμμα ακούγεται κάπως έτσι: πρωινή βουτιά στην παραλία, ψαράκι σε ένα ταβερνάκι εκεί κοντά, και μετά απογευματινό ποτό με μουσική και sunset. Κανόνας. Η Κurt Geiger μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να βάλω ένα έντονο, χρωματιστό καφτάνι από το πρωί συνδυασμένο με μαγιό και παντόφλες, και το βράδυ αυτό το ίδιο καφτάνι να μπορώ να το κάνω completely transform! Με όλες τις επιλογές που δίνει η Κurt Geiger από τσάντες και τακούνια σε παρόμοιους έντονους χρωματισμούς, συνδυάζοντας τα μαζί με το καφτάνι μου, για εμένα δημιουργείται το πιο φρέσκο και effortless day to night-out look!

-Δώσε μας ένα δικό σου styling tip που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι.

Θα ακουστώ δραματική, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο χωρίς τα κοσμήματα μου. Έχω εμμονή με τα πολλά και έντονα κοσμήματα, θα με ονόμαζα μέχρι και maximalist, αλλά μόνο σε ότι έχει να κάνει με αξεσουάρ! Τον χειμώνα λατρεύω τα ασημένια κοσμήματα συνδυασμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, και το καλοκαίρι είναι λες και βγαίνει προς τα έξω μια δεύτερη προσωπικότητα. Διαλέγω πιο χρωματιστά pieces, κολιέ με κοχύλια, ξύλινα βραχιόλια η και χρυσά αν είμαι αρκετά μαυρισμένη! Ο αγαπημένος μου τρόπος λοιπόν για να γεμίζω αυτοπεποίθηση πριν βγω από το σπίτι είναι συνδυάζοντας τα απλά και άνετα μου ρουχαλάκια, με πολλά και κομψά κοσμήματα, δημιουργώντας την τέλεια αρμονία μεταξύ απόλυτης άνεσης αλλά και style βεβαίως!