Back to 90s: Τα catwalks θέλουν να συνδυάσουμε ξανά τις τσάντες με τα παπούτσια μας

Ναταλία Κατσακιώρη

Η νέα τάση στα αξεσουάρ που θα πάει «εμπρός-πίσω».

Θυμάσαι την πιο κλισέ -και πολύτιμη- συμβουλή που σου είχε δώσει η μαμά σου σχετικά με τα αξεσουάρ; Να συνδυάζεις δηλαδή την τσάντα με τα παπούτσια. Ήταν ένα στερεότυπο μπορεί να πει κανείς της μόδας που αντικαταστάθηκε εδώ και δεκαετίες από το αγαπημένο μας mix and match, το οποίο ήρθε για να ανατρέψει τα 90s με τους στυλιστικούς κανόνες που έγραφαν τότε παντού τα περιοδικά μόδας και έπρεπε κανείς να τους σημειώνει προσεκτικά και να τους εφαρμόζει ακόμα πιο επιμελώς. Από το matchy matchy λοιπόν στο mix and match και την απόλυτη ελευθερία να συνδυάζουμε ό,τι θέλουμε, όπως θέλουμε, και πάλι πίσω. Γιατί ως γνωστόν η μόδα κάνει κύκλους.

Κανένα σακάκι -Το flannel shirt είναι το πρώτο πανωφόρι που θα χρειαστείς τον Οκτώβριο

Gucci SS25

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι τα 90s επέστρεψαν και η λογική της matching τσάντας με τα παπούτσια μας είναι εδώ, πιο δυναμικά από ποτέ. Πρωτοπόρος σε αυτή τη μεγάλη επιστροφή είναι ο Sabato De Sarno. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci παρουσίασε στην SS25 collection του κορυφαίου ιταλικού οίκου, ο οποίος βρίσκεται πάντα στην κορυφή των πωλήσεων μέσα από τα δερμάτινα είδη του, τέλεια συνδυασμένα σύνολα με matching χρωματικά παπούτσια και τσάντες.

Gucci SS25

Είτε αυτά ήταν ένα ζευγάρι Horsebit μπότες από μαλακό δέρμα, είτε neon lime mules, είτε μια κλασική mini top handle bag της Gucci. Τα αξεσουάρ μας μπαίνουν και πάλι σε μια 90s λογική και αν έχεις ήδη αρχίσει να το αμφισβητείς, ακολουθούν και οι υπόλοιπες αποδείξεις.

Matchy- matchy: Ξεκίνα να συνδυάζεις την τσάντα με τα παπούτσια αλά παλαιά.

Πριν αρχίσεις να ετοιμάζεις κάποιο νέο fashion manifest να σου πω ότι δεν πρόκειται φυσικά για κάποιον απόλυτο κανόνα, που θα μας απαγορεύσει το mix and match. Οίκοι όπως ο Ferragamo, Fendi και Ermano Scevrino έδειξαν επίσης στις SS25 συλλογές τους matching αξεσουάρ σε total colored σύνολα που μας έπεισαν ήδη να δοκιμάσουμε την τάση.

Ferragamo SS25

Fendi SS25

umberto fratini

Ξεκίνα να σετάρεις τα παπούτσια με τις τσάντες σου σε tone to tone συνδυασμούς και εξερεύνησε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει στην εικόνα σου αυτό. Είναι μία νέα διαδικασία για τις νεότερες που θα λειτουργήσει μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του nostalgic σύμπαντος που έχει χτίσει η μόδα σήμερα. Αποχρώσεις όπως τα neutrals και το olive khaki είναι ιδανικές για να κάνεις την αρχή. Το ίδιο και το βουργουνδί και το all time classic μαύρο.

Το κόκκινο καλσόν είναι το μόνο που θα χρειαστείς το φετινό χειμώνα -Red alert και το 2025

Ermano Scervino SS25

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης