H ιδανική συνταγή με καστανό ρύζι: σούπερ νόστιμη & σούπερ υγιεινή!
Επιστρέφεις σπίτι και το... «σαιξπηρικό» ερώτημα «να μαγειρέψω ή να μη μαγειρέψω» επανέρχεται πιο βασανιστικό από ποτέ. Δύσκολη μέρα. Θέλεις να φας κάτι υγιεινό, αλλά και νόστιμο και πάνω από όλα, γρήγορο.
Ρύζι, η εύκολη λύση, η πρώτη και καλύτερη. Και δη καστανό, υγιεινό, διαίτης, vega, όπως θέλεις πες το! Και μάλιστα Agrinο για πιλάφι, ριζότο, γεμιστά ή σούπες, από Ελληνικούς ορυζώνες, καλλιεργημένο με τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, μια ιδανική πρόταση υγιεινής απόλαυσης χωρίς κόπο και χρόνο.
Η πλούσια γεύση του, η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ο χρόνος βρασμού του είναι τα ατού του: Η κατανάλωση μιας μερίδας ρυζιού Agrino 10΄καστανό καλύπτει περίπου το 15% της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο οργανισμός σε φυτικές ίνες. Το Queen.gr δοκίμασε την ιδανική για την εποχή (προ Πάσχα) νηστίσιμη συνταγή και αποκαλύπτει τα μυστικά της.
«ΚΑΣΤΑΝΗ» ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
Τι θα χρειαστείς:
- 250 g Agrino ρύζι καστανό για πιλάφι
- 20 λιαστές ντομάτες
- 3 κουταλιές κάπαρη
- 3 κουταλιές ελιές σε ροδέλες
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε το Agrino καστανό ρύζι για πιλάφι και το βράζουμε για 10’. Σουρώνουμε, κρυώνουμε το ρύζι με άφθονο τρεχούμενο νερό και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ρύζι, μαζί με την κάπαρη, τις ελιές και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ... έτοιμο!
Καλή μας όρεξη!
Τα tips του Queen.gr:
Εμείς βάλαμε μαϊντανό, αλλά αν τον βρίσκεις πολύ μπανάλ, βάλε βασιλικό!
Θέλεις να κάνεις την σαλατούλα πιο χορταστική, αλλά μη νηστίσιμη: βάλε φιλέτο κοτόπουλο, τόνο ή καπνιστό σολομό.
Εν ολίγοις, βάλε φαντασία και η σούπερ υγιεινή σου σαλάτα θα πάρει άλλη διάσταση!