Λαμπερή επιδερμίδα: 5 βήματα που είναι απαραίτητα για μία σωστή skincare routine

Για extra boost πρόσθεσε τη ρετινόλη στη βραδινή ρουτίνα περιποίησής σου.

Ένα πράγμα θέλουμε όλες οι γυναίκες... Να ξυπνάμε το πρωί και να αντικρίζουμε στον καθρέφτη μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, χωρίς σπυράκια, σημάδια και διχρωμίες. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, είναι απαραίτητη η εντατική φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας μας, πρωί και βράδυ.

Η σωστή skincare routine θα κάνει την επιδερμίδα μας να ακτινοβολεί ζωντάνια και τα θετικά σχόλια που θα ακούμε για το πρόσωπό μας μέσα στην ημέρα, θα γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά κάθε μας βήμα. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα περιποίησης τα οποία είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος, ωστόσο, πολλές φορές δεν γνωρίζουμε με ποια σειρά να τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά και ποια είναι τελικά απαραίτητα για τη skincare routine μας.

Οι καλύτερες BB cream που θα αντικαταστήσουν το foundation σου

Η αλλαγή εποχών, όπως για παράδειγμα από την άνοιξη στο καλοκαίρι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ασχοληθείς με τη skincare routine σου και να σκεφτείς ποια προϊόντα είναι τελικά αποτελεσματικά για το δέρμα σου και ποια όχι.

Εμείς στο beauty department του queen, για να σε βοηθήσουμε, έχουμε παραθέσει παρακάτω τα 5 βασικά βήματα που σύμφωνα με τους δερματολόγους είναι απαραίτητα για τη ρουτίνα περιποίησής. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα δεις θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα σου. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το α και το ω για μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Τα καθαριστικά περιέχουν συστατικά τα οποία απομακρύνουν τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα, το περίσσιο σμήγμα και το μακιγιάζ, επιτρέποντας στο δέρμα να αναπνέει και να λειτουργεί σωστά. Γι' αυτό ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Νο1 βασικό βήμα για μία σωστή skincare routine.

Η εφαρμογή των ορών

Οι οροί ομορφιάς έχουν ανάλαφρη φόρμουλα και απορροφώνται από τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επίλεξε το serum που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, π.χ. ενυδάτωση, αντιγήρανση κλπ. -Μια καλή επιλογή για το πρωί είναι ένα serum με αντιοξειδωτικά συσατατικά, που κάνει λαμπερό το δέρμα και προλαμβάνει τις ρυτίδες. Προσοχή! Μην ξεχάσεις την αντηλιακή προστασία.

Ο ορός Goodlife by Gina είναι ιδανικός για την πρωινή σου περιποίηση καθώς περιέχει πλούσια συστατικά που φροντίζουν σε βάθος την επιδερμίδα και την προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις. ΑΚόμα, χαρίζει επανορθωτική δράση σε κάθε σημάδι γήρανσης και προσφέρει ομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα. Είναι το απόλυτο win-win δηλαδή.

Χάρισε extra boost στη βραδινή skincare routine

Πρόσθεσε στη βραδινή skincare routine έναν ορό ή μία κρέμα με ρετινόλη. Η ρετινόλη εφαρμόζεται τη νύχτα που η επιδερμίδα δεν έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και διχρωμίες. Η ρετινόλη, είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α και έχει αντιγυραντική δράση που βελτιώνει τον τόνο, την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Τα ρετινοειδή διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Αυτές οι κρέμες ματιών με ρετινόλη θα «σβήσουν» τις λεπτές γραμμές από το βλέμμα σου

Χρησιμοποίησε τη σωστή κρέμα ματιών

Ανάλογα με τις ανάγκες σου (μαύροι κύκλοι, λεπτές γραμμές), επίλεξε την κατάλληλη κρέμα ματιών για εσένα. Άπλωσέ τη κάτω από τα μάτια, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα επάνω.

Κλείδωσε τη σωστή ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου

Τέλος, άπλωσε την ενυδατική κρέμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και χάρισε στο δέρμα σου την υγρασία που έχει ανάγκη. Ναι, ακόμα κι εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα.

Hair care routine! 7 ενυδατικά έλαια μαλλιών για άμεση λάμψη και επανόρθωση

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης