Friday tip: Φτιάξε μόνη σου eye patches με λεμόνι και «εξαφάνισε» την κούραση κάτω από τα μάτια

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip: Φτιάξε μόνη σου eye patches με λεμόνι και «εξαφάνισε» την κούραση κάτω από τα μάτια

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C η οποία διαθέτει λευκαντικές ιδιότητες και μπορεί να «λευκάνει» τους μαύρους κύκλους και να φωτίσει το βλέμμα.

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και λεπτό, με αποτέλεσμα να διακρίνονται τα πάντα. Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή και η κούραση είναι μόνο μερικοί παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Ναι, σε αυτό το άρθρο το θέμα μας είναι ο αιώνιος εχθρός μας:οι μαύροι κύκλοι.

Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί σε όλες μας! Να προσπαθούμε με την κρέμα ματιών και το concealer να «εξαφανίσουμε» τους μαύρους κύκλους. Τις περισσότερες φορές όμως το boost που χρειάζεται εκείνο το σημείο του προσώπου είναι η μάσκα ματιών. Ναι, τα eye patches είναι το «μαγικό» προϊόν που μπορεί να απομακρύνει την κούραση από το βλέμμα σε χρόνο dt. Όχι όμως μια οποιαδήποτε μάσκα ματιών. Μία μάσκα ματιών με λεμόνι που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μόνη σου στο σπίτι σου.

Μην ξεχνάς τα χείλη σου! 5 lip balms με SPF για τέλεια και ενυδατωμένα χείλη

Πώς θα φτιάξεις eye patches με λεμόνι

pexels-yankrukov-7011196.jpg

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 cotton pads
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινο τσάι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε τον χυμό ενός λεμονιού, το πράσινο τσάι και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια βούτηξε μέσα τα cotton pads και τοποθέτησέ τα -σε καθαρό πρόσωπο- κάτω από τα μάτια και άσε τα να δράσουν για περίπου 15 λεπτά. Μόλις τα αφαιρέσεις θα δεις το βλέμμα σου πιο λαμπερό και την περιοχή κάτω από τα μάτια πιο φωτεινή και λευκή.

Ιδιότητες:

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C η οποία διαθέτει λευκαντικές ιδιότητες και μπορεί να «λευκάνει» τους μαύρους κύκλους και να φωτίσει το βλέμμα. Από την άλλη, το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην καλή και σωστή κυκλοφορία του αίματος «απομακρύνοντας» έτσι τους μαύρους κύκλους.

Το ΣΚ είναι προ των πυλών γι' αυτό χάρισε στο πρόσωπό σου το πιο λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα.

Body scrub πριν ή μετά το μαύρισμα; Αυτό το tip θα σου χαρίσει μία ομοιόμορφη επιδερμίδα