Τέλεια πόδια: 5 genius tips για να φοράς με άνεση τα αγαπημένα σου φορέματα

Ευαγγελία Αλπίδου
Τέλεια πόδια: 5 genius tips για να φοράς με άνεση τα αγαπημένα σου φορέματα
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Ασφαλώς και το dry brushing είναι ένα από αυτά. Μάθε παρακάτω γιατί...

Ας είμαστε ειλικρινείς... όλες θέλουμε απαλά και λαμπερά πόδια. Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να αφιερώνουμε το σωστό χρόνο στην περιποίηση του σώματός μας πριν και μετά το ντους.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η περιποίηση, γίνεται λίγο πιο έντονη το καλοκαίρι, καθώς τα άκρα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τους υπόλοιπους μήνες πρέπει να αφήνουμε τα πόδια μας στην τύχη τους!

Αυτά τα body mists με άρωμα καρύδας προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα που διαρκεί

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «χτίσεις» μία ρουτίνα περιποίησης σώματος που θα ακολουθείς χειμώνα-καλοκαίρι. Μην το σκέφτεσαι άλλο, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσεις μία σωστή body care routine που θα σε κάνει να φοράς από το πρωί ως το βράδυ τα αγαπημένα σου φορέματα.

5 genius tips για λαμπερά και απαλά πόδια

Paris-HC-str-F24-1150.jpg

Πριν το ντους:

Απολέπιση dry brushing

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το dry brushing. Πρόκειται για το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας του σώματος, μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος απολέπισης. Στην ουσία, για να κάνεις dry brushing χρειάζεσαι μια πολύ μεγάλη, πλατιά βούρτσα σώματος και με δυνατές, κυκλικές κινήσεις να κάνεις μασάζ σε όλο το σώμα. Το dry brushing βοηθά επίσης, στη σωστή κυκλοφορία τους αίματος και στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών.

Κατά τη διάρκεια του ντους:

Ένα ενυδατικό αφρόλουτρο

Το αφρόλουτρο εκτός το ότι θα καθαρίσει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα του dry brushing θα προσφέρει θρέψη και βαθιά ενυδάτωση. Επίσης, τα μοσχομυρωδάτα αφρόλουτρα που υπάρχουν στην αγορά θα κάνουν την επιδερμίδα σου να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα που θα διαρκεί όλη μέρα.

Body scrub

Η body care routine περιλαμβάνει και το body scrub. Η χρήση του body scrub 1 με 2 φορές την εβδομάδα θα κάνει τα πόδια σου λεία, απαλά και λαμπερά. Το scrub κάνει ελαφριά απολέπιση χωρίς να αφήνει κατάλοιπα λιπαρότητας.

Αυτά τα ενυδατικά αφρόλουτρα θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα

Μετά το ντους:

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Νο1 step μετά το ντους. Η ενυδατική κρέμα θα «κλειδώσει» στην επιδερμίδα τη σωστή υγρασία, ενώ θα προσφέρει άμεση θρέψη.

Extra tip: Αν θες να χαρίσεις extra λάμψη στην επιδερμίδα του σώματός σου, εφάρμοσε μία body lotion ή ένα body oil με glitter.

Αντηλιακό σώματος

Αντηλιακή προστασία έχει ανάγκη και η επιδερμίδα του σώματος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που φοράς μίνι φορέματα και off-shoulder tops. Πριν πας το πρωί στο γραφείο, επίλεξε μία αντηλιακή κρέμα σώματος και εφάρμοσε στα άκρα σου. Μην ξεχνάς ότι οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα στη body care routine, θα καταφέρεις να αποκτήσεις λεία και λαμπερά πόδια στο πι και φι.

Αυτά τα body mists με άρωμα καρύδας προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα που διαρκεί