Μύθος vs αλήθεια; Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζει το ροδόνερο στα μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου

Τα μαλλιά σου θα «φωνάζουν» υγεία και θα κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό σου...

Και ποια γυναίκα δεν θέλει δυνατά και λαμπερά μαλλιά; Όπως καταλαβαίνεις, είναι ρητορική η ερώτηση. Όλες θέλουμε, να έχουμε καθημερινά περιποιημένα μαλλιά, τα οποία θα μας φτιάχνουν τη διάθεση και θα γεμίζουν το κάθε μας βήμα με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Ωστόσο, σίγουρα κάποια στιγμή έχουμε βιώσει όλες τη γνωστή «bad hair day». Εκείνη, δηλαδή, την ημέρα που το χτένισμα δεν βγήκε όπως θα θέλαμε, καθώς οι ατίθασες τρίχες πετούσαν αριστερά και δεξιά και τα μαλλιά έδειχναν όλη την ώρα θαμπά και ταλαιπωρημένα. Μην ανησυχείς όμως γι' αυτό είμαστε εμείς -το beauty department του queen- εδώ... Για να κάνουμε αυτές τις ημέρες να ανήκουν στο παρελθόν. Το μυστικό, λοιπόν, βρίσκεται στο ροδόνερο.

Μπορείς να κάνεις κερατίνη τώρα το καλοκαίρι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον ειδικό

Μύθος vs αλήθεια;

pexels-rebecca-1637573-5566045.jpg

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τα οφέλη που χαρίζει το ροδόνερο τόσο στην επιδερμίδα του προσώπου, όσο και στα μαλλιά. Είναι μύθος ή αλήθεια; Κι όμως είναι αλήθεια! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ροδόνερο δημιουργείται από την απόσταξη ροδοπέταλων με ατμό. Λόγο του έντονου αρώματός του, το ροδόνερο χρησιμοποιείται πολύ στον κόσμο της αρωματοποιίας, ωστόσο, είναι γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη που χαρίζει στην επιδερμίδα και τα μαλλιά.

5 οφέλη που χαρίζει το ροδόνερο στα μαλλιά:

pexels-cottonbro-4154173.jpg
  • Προσφέρει ενυδάτωση
  • Χαρίζει λάμψη
  • Προστατεύει τα μαλλιά από το σπάσιμο και το φριζάρισμα της τρίχας
  • Καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής
  • Χαρίζει ένα απαλό άρωμα που διαρκεί όλη την ημέρα

Κότσοι, baby πλεξούδες και αλογοουρές θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα με στιλ

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στα μήκη και τις άκρες κατά τη διάρκεια του ντους. Μετά τη χρήση ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το ροδόνερο θα σε κάνει να πεις αμέσως bye bye στα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επιπλέον, χάρη στην ύπαρξη βιταμινών Β5 και Β3 τα μαλλιά αποκτούν λεία όψη και μία ασύγκριτη γυαλάδα. Έτσι, τα μαλλιά σου θα «φωνάζουν» υγεία και θα κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό σου...

Το ροδόνερο είναι ένα φυσικό καλλυντικό, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στον κόσμο της ομορφιάς. Έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά και μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις στα φαρμακεία, αλλά και σε καταστήματα καλλυντικών. Ακόμα να το δοκιμάσεις;

5 χρώματα στα νύχια που φαίνονται super elegant και επιλέγουν συνεχώς τα it girls