Ήρθε η ώρα να πεις «bye-bye» στις πανάδες - 7 αποτελεσματικοί οροί για όλους τους τύπους δέρματος

Ευαγγελία Αλπίδου

Η επιδερμίδα δείχνει ομοιόμορφη και τα επίμονα σκούρα σημάδια μειώνονται ορατά.

Οι πανάδες είναι σημάδια που εμφανίζονται στο πρόσωπό, εκεί που δεν το περιμένουμε -κυρίως- κατά τη διάρκεια των καλοκαιρών διακοπών. Η αλήθεια είναι πως όσο γρήγορα εμφανίζονται τόσο δύσκολα «εξαφανίζονται». Η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες, αλλά η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η έκθεση στον ήλιο.

Πώς «εξαφανίζονται» οι πανάδες;

https://www.instagram.com/p/C81SC0bygMV/

Η αλήθεια είναι πως οι πανάδες δεν φεύγουν μέσα σε λίγες μέρες... Θέλει υπομονή και εντατική φροντίδα. Το σίγουρο είναι ότι η αντηλιακή προσώπου είναι το Νο1 προϊόν που λειτουργεί σαν φιλμ και προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα προστατέψει τις ήδη υπάρχουσες πανάδες και θα αποτρέψει τη δημιουργία νέων. Αν ακόμα δεν έχεις τουλάχιστον μία αντηλιακή κρέμα μέσα στην τσάντα σου, -ίσως- ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μία.

Editor's choice: 7 αντηλιακά που δεν βαραίνουν καθόλου και είναι η τέλεια βάση για το μακιγιάζ

Το επόμενο βήμα, είναι ο ορός κατά των πανάδων. Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί οροί που ο καθένας καλύπτει και διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, ο ορός με Βιταμίνη C είναι για λάμψη, ο ορός με υαλουρονικό οξύ για ελαστικότητα, ενώ οι οροί με ρετινόλη βοηθούν στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Υπάρχουν όμως, και οι οροί κατά των πανάδων.

pexels-angela-roma-7479974.jpg

Scandi girl makeup: Με αυτά τα tips θα πετύχεις το viral trend του Instagram

Οι οροί για τις πανάδες διαθέτουν αποτελεσματικά συστατικά που δρουν ενάντια στις σκούρες κηλίδες, οι οποίες έχουν ήδη σχηματιστεί. Αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των πανάδων στον πυρήνα τους, ρυθμίζοντας και περιορίζοντας την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Έτσι, το δέρμα δείχνει πιο ομοιόμορφο και τα επίμονα σκούρα σημάδια μειώνονται ορατά. Η εφαρμογή του ορού γίνεται πρωί και βράδυ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα προϊόντα που υπόσχονται «θαύματα» απέναντι στις πανάδες, παρακάτω συγκεντρώσαμε τους πιο αποτελεσματικούς ορούς κατά των πανάδων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μία δοκιμή θα σε πείσει! Ρίξε μια ματιά...

Shopping time:

Ετοιμάζεσαι για εξορμήσεις το ΣΚ; 8 after sun που θα ανακουφίσουν την επιδερμίδα σου