Γιατί πρέπει να έχεις αντηλιακό μαλλιών & χειλιών στην τσάντα θαλάσσης σου;

Ευαγγελία Αλπίδου

4 αντηλιακά μαλλιών & 4 lip balm με SPF για να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου. 

Η τσάντα θαλάσσης των περισσότερων γυναικών περιέχει τα εξής πράγματα: αντηλιακό προσώπου & σώματος, πετσέτα, παρεό, ίσως ένα δεύτερο μαγιό, κλάμερ, λάδι μαυρίσματος, χτένα και καμιά φορά ένα βιβλίο... Και θα σε ρωτήσουμε τώρα: Που είναι το αντηλιακό μαλλιών & χειλιών;

Τα μαλλιά και τα χείλη μας έχουν ανάγκη από προστασία και περιποίηση όπως ακριβώς και η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Η προστασία των μαλλιών

Η αντηλιακή προστασία των μαλλιών είναι απαραίτητη και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί. Ο ήλιος και το αλάτι (ακόμα και το χλώριο της πισίνας) αφυδατώνουν και θαμπώνουν την τρίχα, ενώ παράλληλα, αλλοιώνουν και το χρώμα των μαλλιών. Τα αντηλιακά μαλλιών διαθέτουν συστατικά τα οποία προστατεύουν τα μαλλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα. Έτσι, ενισχύουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών, απομακρύνοντας το φριζάρισμα και χαρίζοντας στα μήκη ένα φωτεινό, λαμπερό φινίρισμα. Τέλος, διαθέτουν πλούσια αρώματα τα οποία αγκαλιάζουν τα μαλλιά και τα κάνουν να μοσχοβολούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

431289110_1073490413907962_7802044044888915625_n.jpg

@lisa.olssons

Ενυδατική προσώπου: 7 κρέμες για να «ξεδιψάσει» το δέρμα σου τώρα το καλοκαίρι

Η προστασία των χειλιών

Από την άλλη, τα χείλη μπορεί να μην είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου και του σώματός που θα σκεφτείς, να προστατέψεις από τον ήλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτά ανάγκη από προστασία και φροντίδα. Τα χείλη έχουν πολύ λεπτό δέρμα σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε εγκαύματα και ερεθισμούς που προκαλεί ο ήλιος. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό τείνουν να αφυδατώνονται και να ξεφλουδίζουν.

Τα lip balms με SPF, προσφέρουν υψηλή ηλιοπροστασία, ενώ χαρίζουν άμεση ενυδάτωση που διαρκεί για ώρες. Το σίγουρο είναι ότι τα χείλη σου θα δείχνουν όλη την ώρα φρέσκα, ζουμερά και σαρκώδη. Ναι, ακόμα και στην παραλία.

Μήπως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα αντηλιακό μαλλιών και ένα lip balm με SPF; Παρακάτω έχουμε 4 αντηλιακά μαλλιών και 4 lip balms για να διαλέξεις. Θα σε ξετρελάνουν!

8 αποσμητικά που δεν θα σε «προδώσουν» τις ημέρες του καύσωνα

4 αντηλιακά μαλλιών & 4 lip balm με SPF για να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου

DIY: Πώς θα κάνεις foot scrub για να αναδείξεις το pedi, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου