Όχι μόνο το primer ή το υγρό highlighter! Στο φθινοπωρινό μακιγιάζ θες ένα προϊόν για τα φρύδια

Ευαγγελία Αλπίδου
Όχι μόνο το primer ή το υγρό highlighter! Στο φθινοπωρινό μακιγιάζ θες ένα προϊόν για τα φρύδια

@ash_kholm

Το μακιγιάζ δίνει πλέον βάση στη φρεσκάδα της επιδερμίδας.

Οι τάσεις συνεχώς έρχονται και παρέρχονται. Μετά τα λεπτά φρύδια των 90s και το έντονο contouring των 00s που μας «σύστησε» η Kim Kardashian, το no-makeup και natural look είναι η huge τάση των τελευταίων χρόνων.

Το μακιγιάζ δίνει πλέον βάση στη φρεσκάδα της επιδερμίδας. Μία παλέτα απαλών χρωμάτων που ταιριάζει σε κάθε τόνο δέρματος, αναδεικνύει φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου και κάνει το μακιγιάζ να διαρκεί όλη μέρα. Οι καφέ αποχρώσεις είναι must-try χειμώνα-καλοκαίρι, αλλά ειδικά αυτή τη μεταβατική εποχή ταιριάζουν τέλεια με τη χρωματική παλέτα της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας.

Μπορεί τους προηγούμενες μήνες να φορούσες από το πρωί ως το βράδυ μόνο αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα... τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα tips που ακολουθούν τα it girls στο καθημερινό τους μακιγιάζ και καταφέρνουν να δείχνουν πάντα τόσο φρέσκιες, λαμπερές και ενυδατωμένες. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

https://www.instagram.com/p/C_OLrQuvPtS/

Ξέχνα τον τρόπο που έκανες το contouring! Αυτό είναι το νέο hacκ για τέλεια κοψίματα στα ζυγωματικά

6 tips για ένα λαμπερό φθινοπωρινό μακιγιάζ

1. Σωστή ενυδάτωση

Οποιοδήποτε μακιγιάζ κι αν επιλέξεις να κάνεις, θα φαίνεται όμορφο και κολακευτικό μόνο αν η επιδερμίδα σου είναι σωστά ενυδατωμένη. Όλα ξεκινούν, από το καθαρισμό. Επίλεξε τα σωστά καθαριστικά προϊόντα αναλόγως τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και στη συνέχεια εφάρμοσε το serum και την ενυδατική σου. Απαραίτητο βήμα μετά τη skincare routine και πριν το μακιγιάζ είναι πάντα η αντηλιακή. Ναι, χειμώνα καλοκαίρι! Γι' αυτό επίλεξε μία ελαφριά αντηλιακή προσώπου και αφού την εφαρμόσεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου μπορείς να ξεκινήσεις στη συνέχεια το μακιγιάζ σου.

2. Χρησιμοποίησε primer

NYX-PROFESSIONAL-THE-MARSHMELLOW-SMOOTHING-PRIMER.png

NYX PROFESSIONAL THE MARSHMELLOW SMOOTHING PRIMER

Το primer είναι το προϊόν που σταθεροποιεί το foundation και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ επάνω στην επιδερμίδα και τα κάνει να παραμείνουν σταθερά για ώρες. Επιπλέον, διατηρεί τη σωστή υγρασία της επιδερμίδας και κάνει τον τόνο του δέρματος να φαίνεται φωτεινότερος.

3. Υγρό highlighter στη βάση

Αντί να εφαρμόσεις το highlighter επάνω στα ζυγωματικά σου, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από το υγρό highlighter στο foundation σου και χάρισε στην επιδερμίδα του προσώπου σου ένα λαμπερό, ιριδίζον εφέ που θα ακτινοβολεί φρεσκάδα και λάμψη από μακριά. Πες «αντίο» στη θαμπή επιδερμίδα σου!

4. Αφιέρωσε χρόνο στα φρύδια

BENEFIT-COSMETICS-24h-Brow-Setter-Gel.png

BENEFIT COSMETICS, 24H BREOW SETTER GEL

Τα φρύδια μπορούν να μεταμορφώσουν το σχήμα του προσώπου, γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνεις στην τύχη τους. Αφού τα χτενίσεις με το ειδικό βουρτσάκι τους, χρησιμοποίησε ένα μολύβι φρυδιών για να καλύψεις τυχόν κενά. Τα brow gels είναι ιδανικά για να χαρίσουν ένα ανοδικό εφέ και ένα πιο ανορθωμένο και ανοιχτό βλέμμα.

5. Το ρουζ θα χαρίσει ζωντάνια στην επιδερμίδα σου

Το ρουζ επάνω στα ζυγωματικά εκτός το ότι θυμίζει το μαύρισμα του καλοκαιριού, φωτίζει και αναζωογονεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου σε χρόνο dt.

6. Για ζουμερά χείλη «επένδυσε» σε ένα lip liner

Τέλος, το μολύβι χειλιών σε nude απόχρωση κάνει τα χείλη να φαίνονται συνεχώς ομοιόμορφα και ζουμερά. Μπορείς να το εφαρμόζεις ακόμα και μόνο του χωρίς κραγιόν. Αν θες παραπάνω λάμψη πρόσθεσε από πάνω ένα διάφανο lip gloss.

Editor’s Choice: Οι καλύτερες υφασμάτινες μάσκες με Βιταμίνη C για ευαίσθητες επιδερμίδες