Έχεις λεπτά και άτονα μαλλιά; Όλα ξεκινούν από το λούσιμο! Δες όλα τα tips για extra όγκο

Ευαγγελία Αλπίδου
Έχεις λεπτά και άτονα μαλλιά; Όλα ξεκινούν από το λούσιμο! Δες όλα τα tips για extra όγκο

@matildadjerf

Στέγνωσε με το πιστολάκι τα μαλλιά σου πάντα με φορά προς τη ρίζα. 

Η αλήθεια είναι ότι τα λεπτά μαλλιά αποτελούν πρόβλημα για πολλές γυναίκες, καθώς τείνουν να έχουν λιγότερο όγκο και να φαίνονται πιο άτονα και αδύναμα. Σπάνε πιο εύκολα, φριζάρουν, ενώ επίσης μπορεί να δημιουργούν την αίσθηση αραιότητας.

Οι αιτίες για τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι ποικίλες. Όπως γενετικοί παράγοντες, κακή διατροφή, ορμονικές ανισορροπίες, ακόμα και βλάβες από εργαλεία θερμότητας και προϊόντα styling. Το μυστικό, λοιπόν, κρύβεται στη σωστή φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα ενδυνάμωσης, αλλά και τη σωστή προετοιμασία των μαλλιών στο λούσιμο. Ναι, όλα ξεκινούν από το λούσιμο!

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να «μεταμορφώσεις» τα λεπτά και άτονα μαλλιά σου σε χρόνο dt. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, τα μαλλιά σου θα δείχνουν πυκνά με τον τέλειο, επιθυμητό όγκο.
Τα φριζάρισμένα μαλλιά θα ανήκουν στο παρελθόν! Είσαι έτοιμη να αλλάξεις τη hair care routine σου;

https://www.instagram.com/p/C6J6YmxLWxC/

Honey blonde, balayage και άλλα τρεις αποχρώσεις στα μαλλιά δείχνουν πάντα κομψές και «ακριβές»

Σωστό λούσιμο

Όλα ξεκινούν από το σωστό λούσιμο! Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner τα οποία δεν βαραίνουν τα μαλλιά. Επίλεξε, δηλαδή προϊόντα που είναι ειδικά για αδύναμα και λεπτά μαλλιά, τα οποία ενισχύσουν παραπάνω τον όγκο τους. Δώσε έμφαση στη ρίζα και πρόσεξε να αφαιρέσεις καλά τα υπολείμματα από το σαμπουάν καθώς θα δημιουργήσουν λιπαρότητα και θα «πέσει» στη συνέχεια ο όγκος των μαλλιών σου.

Έχεις σπαστά μαλλιά; Αυτά είναι τα κουρέματα που θα αναδείξουν το σχήμα του προσώπου σου

Χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών

Το πιστολάκι μαλλιών είναι το «κλειδί» για να δημιουργήσει τον όγκο που θες. Αφού πρώτα εφαρμόσεις σε νωπά μαλλιά προϊόντα styling για extra όγκο, στέγνωσε τα μαλλιά με φορά προς τη ρίζα. Επιπλέον, χρησιμοποίησε μία μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και ανασήκωσε τα μαλλιά στην περιοχή της ρίζας, έτσι ώστε να δώσεις παραπάνω όγκο και ύψος.

Πρόσθεσε λίγη «πούδρα» στη ρίζα

Τέλος, σε στεγνά μαλλιά σήκωσε με μία χτένα μία-μία τις τούφες και πρόσθεσε στη ρίζα λίγο dry shampoo σε μορφή πούδρας. Αφού τα χτενίσεις πολύ καλά ή κάνεις ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου, τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν όγκο και δεν θα φαίνονται πια άτονα.

Θες εύκολα & stylish all day χτενίσματα; 8 hairstyles που επιλέγουν τώρα τα Scandi girls