Batana oil: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το έλαιο που «υπόσχεται» δυνατά & υγιή μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου
Batana oil: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το έλαιο που «υπόσχεται» δυνατά & υγιή μαλλιά

@josefinevogt

Είναι ιδανικό για σγουρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, προσφέροντας ενυδάτωση και ευκολία στο styling.

Η αλήθεια είναι ότι τα φυσικά έλαια είναι αρκετά δημοφιλή στην hair care routine, λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Για παράδειγμα, σίγουρα μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει, το λάδι καρύδας που ενυδατώνει σε βάθος και προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και την ψαλίδα ή το καστορέλαιο που χαρίζει άμεση θρέψη στο ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής. Για το έλαιο Batana όμως τι γνωρίζεις;

Τι είναι το Batana oil;

Το έλαιο Batana είναι ένα φυσικό λάδι που προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου American Palm, το οποίο ευδοκιμεί σε περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Το λάδι αυτό παρασκευάζεται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς και συγκεκριμένα από τη φυλή των Miskito, που ζουν στα παράλια της Ονδούρας και της Νικαράγουας. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων εκείνων των περιοχών είναι τα υγιή και λαμπερά μαλλιά τους, τα οποία συνδέονται με τη χρήση του Batana oil. Οι καρποί των δέντρων συλλέγονται, ψήνονται ελαφρώς και στη συνέχεια πιέζονται για να παραχθεί ένα πλούσιο, σκούρο καφέ λάδι με χαρακτηριστικό άρωμα.

https://www.instagram.com/p/C8w7emMswN3/

Τα ξανθά μαλλιά είναι πάντα εντυπωσιακά! 5 hot επιλογές, από το honey blonde μέχρι το pearl white

Τα οφέλη του Batana oil

Το Batana oil είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, που το καθιστούν εξαιρετικά θρεπτικό για τα μαλλιά και το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να βοηθά στην αποκατάσταση της τρίχας, μειώνοντας την ψαλίδα και χαρίζοντας άμεση λάμψη. Είναι ιδανικό για σγουρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, προσφέροντας ενυδάτωση και ευκολία στο styling. Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά το έλαιο Batana θα κάνει τα μαλλιά σου ευκολοχτένιστα, ενώ παράλληλα θα δυναμώσει τις άκρες, κάνοντάς τες πιο ανθεκτικές στο σπάσιμο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν μάσκα μαλλιών και να το αφήσεις για 20 με 30 λεπτά πριν το λούσιμο ή να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να ενισχύσεις τη ρίζα ή ακόμα και να το εφαρμόσεις σαν leave in conditioner στις άκρες των μαλλιών για την προστασία από το φριζάρισμα.

Υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη & Βιταμίνη C προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου για το φθινόπωρο

Το Batana oil μπορεί να προκαλέσει αλλεργία

Όπως και κάθε φυσικό έλαιο, το Batana oil μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα, καθώς είναι έλαιο που προέρχεται από φυσικούς καρπούς. Γι’ αυτό αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ξανά το Batana oil, είναι σημαντικό να κάνεις μια μικρή δοκιμή σε ένα σημείο του δέρματος (π.χ. στο εσωτερικό των καρπών) για να δεις αν προκληθεί κάποια αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή επιδερμίδα με τάση ακμής, καλό είναι να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου.

Εσύ, τι λές; Θα του δώσεις μία ευκαιρία στην hair care routine σου; Να σημειώσουμε, ότι επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί για το αν βοηθά 'η όχι στο μάκρος των μαλλιών.

Εμφάνισες ξαφνικά σπυράκια; 5 προϊόντα για να τα εξαφανίσεις σε χρόνο ρεκόρ

DPG Network