Σπάνε τα νύχια σου; Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Ευαγγελία Αλπίδου

@betina_goldstein

Το led φως, ο τροχός και η λίμα φθείρουν και ταλαιπωρούν τις στρώσεις του νυχιού. Πρέπει, λοιπόν, να έχεις στο μυαλό σου ότι τα νύχια χρειάζονται ξεκούραση!

Η αλήθεια είναι ότι τα χέρια μας είναι όλη την ώρα εκτεθειμένα... Και αυτό σημαίνει, ότι υπάρχουν συνήθειες οι οποίες ταλαιπωρούν τα άκρα και συγκεκριμένα τα νύχια μας. Για παράδειγμα, το απορρυπαντικό που πλένουμε τα πιάτα, το πληκτρολόγιο στο γραφείο, ακόμα και το τζελ ή το ημιμόνιμο που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες από εμάς, είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τα νύχια μας αδύναμα και εύθραυστα.

Τον χειμώνα, μάλιστα, τα σπάσιμο των νυχιών είναι ακόμα πιο συνηθισμένο. Το νύχι χάνει την υγρασία του, αφυδατώνονται, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει, να σπάει και να μην μπορείς σε καμία περίπτωση να το μακρύνεις. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις;

Για αρχή, τα νύχια σου χρειάζονται τροφές πλούσιες σε βιοτίνη και Ω λιπαρά, συνεπώς βάλε τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι και τα αυγά στη ζωή σου. Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι βαθιά ενυδάτωση. Και πώς θα το κάνεις αυτό; Με το να βάζεις στα άκρα σου άφθονη κρέμα χεριών και λαδάκια στα νύχια σου πριν κοιμηθείς. Όχι, δεν αρκούν μόνο αυτά! Παρακάτω θα βρεις μερικά extra μυστικά που θα σε βοηθήσουν να σώσεις την κατάσταση.

Αυτά είναι τα 3 nail trends που επιλέγουν τώρα τα it girls -Όχι, δεν είναι το βουργουνδί!

Φόρεσε γάντια

Όχι, δεν εννοούμαι να φοράς όλη την ώρα γάντια! Αλλά είναι αναγκαίο την ώρα που πλένεις τα πιάτα ή κάνεις δουλειές του σπιτιού, να προστατεύεις τα νύχια σου από τα απορρυπαντικά και τα χημικά που χρησιμοποιείς.

Απέφυγε το ημιμόνιμο

Μπορεί το ημιμόνιμο και το τζελ να κάνει τα άκρα να φαίνονται όλη την ώρα περιποιημένα, ωστόσο το led φως, ο τροχός και η λίμα φθείρουν και ταλαιπωρούν τις στρώσεις του νυχιού. Πρέπει, λοιπόν, να έχεις στο μυαλό σου ότι τα νύχια χρειάζονται ξεκούραση!

Χρησιμοποίησε θεραπεία για τα νύχια

OPI, OPI NAIL & CUTICLE OIL

Στην αγορά υπάρχουν ειδικές θεραπείες, σκληρυντικά τα οποία είναι αποκλειστικά για να επαναφέρουν την υγρασία στα νύχια. Επενδύοντας σε ένα τέτοιο προϊόν και ακολουθώντας όλα τα παραπάνω βήματα, τα νύχια σου θα ξανά γίνουν και πάλι δυνατά και υγιή.

Αυτές είναι οι 5 beauty τάσεις που κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου - Ταιριάζουν σε όλες!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης