Κρέμα ματιών vs serum: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

Ευαγγελία Αλπίδου
Κρέμα ματιών vs serum: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών

Μπορείς να επιλέξεις (eye combo) σε περίπτωση που χρειάζεσαι παραπάνω boost ενυδάτωσης και θρέψης κάτω από τα μάτια σου.

Είναι γνωστό, ότι το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πάρα πολύ λεπτό, άρα και συγχρόνως πάρα πολύ ευαίσθητο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε σημάδι ή κούραση φαίνεται!

Δεν πρέπει όμως να σε στεναχωρεί αυτό, γιατί στην αγορά υπάρχουν δεκάδες οροί και κρέμες ματιών οι οποίες μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και να αντιμετωπίσουν δραστικά το πρήξιμο, τις δυσχρωμίες, ακόμα και τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Τι είναι όμως πιο αποτελεσματικό για την επιδερμίδα, ένα ορός ή μία κρέμα ματιών; Και αυτό ακριβώς θα αναλύσουμε σήμερα...

Θες περιποιημένα πόδια; Δεν αρκεί μόνο το pedi! 6 body scrubs για λαμπερή επιδερμίδα και τον χειμώνα

pexels-shvetsa-5069535.jpg

Κρέμα ματιών vs serum

Γενικά, οι οροί έχουν μικρότερο μοριακό βάρος -από τα υπόλοιπα skincare προϊόντα- με αποτέλεσμα να διεισδύουν και να δρουν αμέσως στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Αυτό, λοιπόν κάνει τους ορούς πιο αποτελεσματικούς από τις κρέμες ματιών. Επίσης, έχουν υψηλή συγκέντρωση σε ενεργά συστατικά και απορροφούνται αμέσως. Τα serum στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, του πρηξίματος, της κούρασης και των λεπτών γραμμών ή ρυτίδων.

LANCOME-RENERGIE-H.C.F.-TRIPLE-SERUM-EYE-ANTIGHRANTIKOS-OROS-MATIWN.jpg

LANCÔME, RÉNERGIE H.C.F. TRIPLE SERUM EYE AΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΤΙΩΝ

Από την άλλη, οι κρέμες ματιών έχουν λιγότερα ενεργά συστατικά από τους ορούς και είναι πιο παχύρευστες. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να ενυδατώνουν αμέσως την περιοχή των ματιών και να αποτρέπουν τη δημιουργία των λεπτών γραμμών. Στην αγορά θα βρεις κρέμες ματιών με καφεΐνη, υαλουρονικό ή αλόη βέρα οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες η κάθε μία. Οι κρέμες ματιών με ρετινόλη είναι ιδανικές για την αντιγήρανση. Your choice!

ATHONITES-ANTI-FATIQUE-EYE-CREAM.jpg

ATHONITES, ANTI-FATIQUE EYE CREAM

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δύο προϊόντα μαζί (eye combo) σε περίπτωση που χρειάζεσαι παραπάνω boost ενυδάτωσης και θρέψης κάτω από τα μάτια σου. Καθώς εφαρμόζεις τα προϊόντα επάνω στην επιδερμίδα, κάνε ελαφρύ μαζί με ανοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους. Το tip αυτό θα σε ανακουφίσει και θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, άρα και στη μείωση του πρηξίματος και των δισχρωμιών.

Matte skin! Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου για poreless επιδερμίδα

DPG Network