Ανάποδο cat eye: 5 tips & 5 eyeliners για να πετύχεις το μακιγιάζ που θα τονίσει το βλέμμα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Ανάποδο cat eye: 5 tips & 5 eyeliners για να πετύχεις το μακιγιάζ που θα τονίσει το βλέμμα σου
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Αντί να εφαρμόσεις τη γραμμή eyeliner στο επάνω κινητό βλέφαρο, την εφαρμόζεις στη κάτω γραμμή των βλεφαρίδων... Ένα πιο δραματικό και edgy eye look.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το cat eye look... Ναι, το μακιγιάζ ματιών με την έντονη γραμμή eyeliner επάνω στο κινητό βλέφαρο που τονίζει το σχήμα και κάνει το βλέμμα να μοιάζει με τα μάτια της γάτας, εξου και το όνομα του συγκεκριμένου μακιγιάζ.

Τι είναι όμως το ανάποδο cat eye που είδαμε στα catwalks τους προηγούμενους μήνες; Το ανάποδο cat eye look είναι μια τεχνική μακιγιάζ αντίθετη από το κλασικό cat eye που είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, αντί να εφαρμόσεις τη γραμμή στο επάνω κινητό βλέφαρο, την εφαρμόζεις στη κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Το ανάποδο cat eye δίνει μια πιο δραματική και edgy εμφάνιση, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή στο παραδοσιακό τρόπο που εφαρμόζαμε το eyeliner.

Πώς θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα του σώματός σου από το κρύο -7 λαχταριστές κρέμες σώματος

5 tips για να πετύχεις το τέλειο ανάποδο cat eye look

Weinsanto-PA-clp-S25-011.jpg

Ξεκίνα το μακιγιάζ σου αφού πρώτα έχεις ασχοληθεί με τη skincare routine και η επιδερμίδα σου είναι καθαρή και ενυδατωμένη. Στη συνέχεια, εφάρμοσε primer επάνω στα βλέφαρα για extra διάρκεια και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τι eyeliner να επιλέξεις; Για μεγαλύτερη ακρίβεια επίλεξε ένα υγρό ή gel eyeliner, ενώ αν θες ένα πιο grunge εφέ το μολύβι eyeliner είναι ιδανική επιλογή. Ξεκίνησε από την εσωτερική γωνία του ματιού και σχεδίασε μια παχιά γραμμή που κατεβαίνει προς την εξωτερική.

Editor's tips: Κάθε φορά που θες να κάνεις ένα έντονο eye look, είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις από την περιοχή των ματιών και έπειτα να δημιουργήσεις την τέλεια βάση. Έτσι, ακόμα κι αν πέσουν υπολείμματα σκιάς ή λερωθείς με το eyeliner, θα μπορείς εύκολα να το διορθώσεις χωρίς να χαλάσει το υπόλοιπο μακιγιάζ σου.

Όσο προχωράς προς την εξωτερική γωνία, κάνε τη γραμμή πιο λεπτή και ανοδική (για να δημιουργήσεις το cat eye εφέ). Ολοκλήρωσε με μία mascara και... έτοιμη! Αυτά είναι τα βασικά βήματα για ένα εντυπωσιακό ανάποδο cat eye! Το συγκεκριμένο μακιγιάζ ματιών είναι ιδανική επιλογή για βραδινές εξόδους ή glam περιστάσεις, ενώ το τέλειο beauty combo είναι με φλογερά, κόκκινα χείλη.

5 eyeliners που εφαρμόζονται σε χρόνο ρεκόρ

Αντίο clean makeup! Τα «maximalist eyes» είναι η νέα τάση του χειμώνα για εκρηκτικό βλέμμα

DPG Network