Μήπως τόσο καιρό χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο το leave-in conditioner;
Αν – παρά τη χρήση του- τα μαλλιά σου συνεχίζουν να είναι ξηρά, τότε σίγουρα κάτι δεν κάνεις σωστά!
Θα σου έχει συμβεί κι εσένα να τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα τη hair care routine σου, να βάζεις σαμπουάν, να χρησιμοποιείς conditioner και μάσκα μαλλιών, ειδικά λαδάκια και hair spray προστασίας από τη θερμότητα. Και, βέβαια, να επισκέπτεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμά σου.
Παρ’ όλα αυτά, παρά την περιποίηση, καταλήγεις όχι μόνο να μη βλέπεις υγιή και δυνατά τα μαλλιά σου, αλλά να αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο ξηρά, άγρια, ταλαιπωρημένα και φριζαρισμένα. Αν αυτό το σενάριο που μόλις σου περιγράψαμε σού θυμίζει τα δικά σου μαλλιά το τελευταίο διάστημα, τότε μπορούμε να φανταστούμε τι κάνεις λάθος.
Δεν χρησιμοποιείς έτσι όπως θα έπρεπε το leave in conditioner. Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Το leave in conditioner είναι ένα προϊόν, που προορίζεται να ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά, να τα θρέφει και να τους προσφέρει λάμψη. Ακόμα και στα βαμμένα μαλλιά.
Αν, ωστόσο, δεν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο θα είναι σαν να κάνεις άδικο κόπο όταν το εντάσσεις στη hair care routine σου. Αν δεν ακολουθείς στη χρήση του τα βήματα της παρακάτω gallery, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξοδεύεις άδικα τα χρήματά σου αγοράζοντάς το και τελικά να αναρωτιέσαι γιατί τα μαλλιά σου εν τέλει δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Διάβασε ακόμα: SPF στα καλλυντικά: Αρκεί για να σε προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου;