DIY: Πώς θα κάνεις foot scrub για να αναδείξεις το pedi, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
DIY: Πώς θα κάνεις foot scrub για να αναδείξεις το pedi, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου

Το scrub στα πόδια θα αποβάλει τα νεκρά κύτταρα και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το pedi και τα σανδάλια σου.

Τα πόδια μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι όλη την ώρα εκτεθειμένα. Αν το καλοσκεφτείς, μας αρέσει όλη την ώρα να περπατάμε ξυπόλητες, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην παραλία. Επίσης, τα καλοκαιρινά παπούτσια είναι ανοιχτά με αποτέλεσμα οι φτέρνες μας να χρειάζονται εντατική περιποίηση και φροντίδα.

Είναι ώρα για ποδόλουτρο!

Το ποδόλουτρο εκτός το ότι θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, θα προσφέρει στα άκρα μας μία βελούδινη και απαλή επιδερμίδα. Εκτός, όμως από το ζεστό, χαλαρωτικό νερό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα foot scrub το οποίο θα απολεπίσει και θα μας χαρίσει ένα απίστευτα λείο δέρμα. Το scrub στην περιοχή των ποδιών θα αποβάλλει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα καταπολεμήσει το ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα. Το αποτέλεσμα; Να αναδείξει ακόμα περισσότερο το pedi και τα καλοκαιρινά πέδιλά μας.

pexels-cottonbro-4155445.jpg

Αυτά τα χρώματα στο pedicure συνδυάζονται τέλεια με τα καλοκαιρινά σανδάλια -Και δεν είναι το μαύρο

Πώς θα φτιάξεις μόνη σου foot scrub

Scrub, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου με υλικά που έχεις στην κουζίνα του σπιτιού σου. Αφού τοποθετήσεις μία λεκάνη με ζεστό νερό, ρίξε μέσα δύο φλιτζάνια γάλα. Βύθισε μέσα τα πόδια σου και άφησέ τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρε 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη τοποθέτησέ τες μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσε 2 κουταλιές μέλι. Αφού ανακατέψεις καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα, πάρε το μείγμα και με κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στα πόδια, δίνοντας έμφαση στα σκληρά σημεία, όπως είναι οι φτέρνες.

pexels-vlada-karpovich-6634646-(1).jpg

Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και...voila! Δεν θα πιστεύεις πόσο λεία και απαλά θα έχουν γίνει τα πόδια σου. Τέλος, για να ολοκληρώσεις τη foot care routine σου τοποθέτησε μία body cream, για να «κλειδώσεις» τη σωστή υγρασία στο δέρμα σου. Να είσαι σίγουρη πως μετά από αυτό το beauty treatment θα αισθάνεσαι τα πόδια σου απίστευτα τόσο ανάλαφρα, σαν να περπατάς επάνω σε σύννεφα.

Θες να μυρίζει το άρωμα σου όλη την ώρα; 4 tips που θα είναι σαν να ψεκάστηκες μόλις