Ακμή στην πλάτη; Τα λάθη που κάνεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Ακμή στην πλάτη; Τα λάθη που κάνεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

@rosiehw

Η ακμή στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες, ειδικά σε άτομα που ιδρώνουν πολύ και το δέρμα τους δεν μπορεί να «αναπνεύσει».

Όλες θέλουμε να φοράμε dresses ή tops με ανοιχτή πλάτη και να νιώθουμε όμορφα γεμάτες αυτοπεποίθηση. Τι γίνεται όμως όταν η bacne (aka ακμή στην πλάτη) κάνει την εμφάνισή της;

Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεσαι τι θα φορέσεις λόγω της ακμής στην πλάτη. Πρέπει να μάθεις τι κάνεις λάθος και επιτέλους να την αντιμετωπίσεις!

Πώς εμφανίζεται η bacne; Πρόκειται για μία δερματική κατάσταση που προκαλείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Για να καταλάβεις, στους πόρους του δέρματος συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα, βρωμιές και βακτήρια τα οποία φράζουν τους πόρους οδηγώντας σε φλεγμονή. Όπως και η ακμή στο πρόσωπο, η bacne μπορεί να περιλαμβάνει σπυράκια, μαύρα στίγματα ακόμα και κύστες. Η ακμή στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες, ειδικά σε άτομα που ιδρώνουν πολύ και το δέρμα τους δεν μπορεί να «αναπνεύσει».

Κοντό καρέ: 5 διαφορετικά στιλ για να το τολμήσεις τώρα - Το princess bob είναι το αγαπημένο μας

Τα λάθη που κάνεις

Δεν κάνεις ή υπερβάλεις με την απολέπιση

Ναι, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα και να του δημιουργήσει ακμή. Μην το παρακάνεις πάνω από 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

pexels-ron-lach-10568482.jpg

Δεν κάνεις ντους μετά τη γυμναστική

Όταν γυμνάζεσαι ιδρώνεις... και αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνονται βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα σου.

Δεν ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου

Κι όμως, μετά από την απολέπιση και το αφρόλουτρο (που θα καθαρίσει την επιδερμίδα σου) σειρά έχει η ενυδάτωση. Η body lotion θα κλειδώσει τη σωστή υγρασία της επιδερμίδα σου, θα ενισχύσει τη σύσφιξη των πόρων και θα βελτιώσει ενεργά τη λειτουργία τους.

Τι πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις

Απόφυγε τα εφαρμοστά ρούχα

Απόφυγε τα εφαρμοστά ρούχα! Προτίμησε υφάσματα όπως το βαμβακερό και το λινό, που βοηθούν την επιδερμίδα να αναπνέει σωστά.

pexels-cottonbro-7674499.jpg

Κάνε ντους μετά τη γυμναστική

Κι όμως, το ντους με το που τελειώσεις τη γυμναστική, θα αφήσει το δέρμα σου καθαρό και έτσι, δεν θα πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια που μπορεί να σου προκαλέσουν σπυράκια. Επίσης, αν ιδρώνεις πολύ, μπορείς να έχεις μαζί σου κι άλλο ένα outfit γυμναστικής για να αλλάζεις μετά το workout.

Editor’s Choice: Τα προϊόντα που ξεχώρισα αυτή την εβδομάδα -Το αγαπημένο μου είναι το νέο primer

DPG Network