DIY μάσκες μαλλιών με αβοκάντο, μέλι και μπανάνα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου
DIY μάσκες μαλλιών με αβοκάντο, μέλι και μπανάνα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

@lovisabarkman

Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μακρύνουν πιο εύκολα, αποκτώντας υγιή και λαμπερή όψη.

Μετά από μία ατέλειωτη εβδομάδα δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην περιποίηση του εαυτού σου. Και φυσικά, μπορείς να ξεκινήσεις με μία σπιτική μάσκα μαλλιών με προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα σου. Οι σπιτικές μάσκες είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου και να μετατρέψεις το σπίτι σου σε σπα. Ας ξεκινήσουμε...

Έκοψα τα μαλλιά μου αφέλειες! Όλα τα tips και πώς να υιοθετήσεις κι εσύ το «french bob»

Μάσκα με μπανάνα, μέλι και γιαούρτι

pexels-roman-odintsov-6422025.jpg

Έχεις θαμπά μαλλιά; Το γιαούρτι είναι το προϊόν που χρειάζεσαι! Το γιαούρτι διαθέτει υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για τα θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ο συνδυασμός με το μέλι βοηθά στην ανάκτηση της χαμένης υγρασίας και ενυδατώνει τις ξηρές άκρες, ενώ η μπανάνα βοηθά στην πρόληψη της πιτυρίδας του τριχωτού της κεφαλής λόγω των αμινοξέων και των βιταμινών.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε 1 πολτοποιημένη μπανάνά και πρόσθεσε 2 κ. της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακάτεψε καλά όλα μαζί τα υλικά. Εφάρμοσε στη ρίζα και τις άκρες των μαλλιών σου και άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με άφθονο νερό και πρόσθεσε το σαμπουάν και το conditioner.

Μάσκα με αβοκάντο και αυγό

pexels-taryn-elliott-4144459-(1).jpg

Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ μισό αβοκάντο και έναν κρόκο αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά, αφού έχεις τυλίξει τα μαλλιά σου με μία πετσέτα. Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μακρύνουν πιο εύκολα, αποκτώντας υγιή και λαμπερή όψη.

Τις παραπάνω μάσκες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αν έχεις αλλεργία σε κάποιο από τα παραπάνω υλικά ή ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής καλό είναι να απευθυνθείς πρώτα στον κομμωτή ή τον δερματολόγο σου.

5 stylish χτενίσματα που επιλέγουν τα Scandi girls με τα φθινοπωρινά outfits -Γίνονται σε χρόνο dt

DPG Network