Μπήκε στα trends και του ελληνικού X o τυφώνας Μίλτον: Η δωρεά της Taylor Swift στους πληγέντες

Πατούλια Κατερίνα

Η λέξη Φλόριντα και η λέξη Milton αλλά και Μίλτον τρεντάρουν στο ελληνικό X- πρώην Twitter.

O τυφώνας Milton προσγειώθηκε στην Florida έχοντας πέσει σε κατηγορία 3 από 5 και σταδιακά έφτασε την κατηγορία 1, προκαλόντας όμως μεγάλες καταστροφές στις περιοχές στις οποίες οι αρχές είχαν ζητήσει την εκκένωσή τους.

Δεν έκανε τις καταστροφές που όλοι περιμέναν ο Milton

Μπορεί ο Milton να μην προκάλεσε τη βιβλική καταστροφή που οι ειδικοί περίμεναν αλλά το φαινόμενο συνεχίζει να εξελίσσεται.

Ο Μίλτον έφτασε στην ξηρά το βράδυ της Τετάρτης, νότια του κόλπου Tampa στο Siesta Key της Φλόριντα, αλλά τώρα βρίσκεται στο κέντρο της ακτογραμμής του Ατλαντικού, περίπου 10 μίλια βορειοανατολικά του Cape Canaveral.

Υπάρχει κατά τόπους ισχυρή βροχόπτωση με ισχυρές ριπές ανέμου που συνεχίζουν να πλήττουν περιοχές της πολιτείας, ειδικά τις ανατολικές περιοχές.

Οι προειδοποιήσεις για πλημμύρες για έντονες βροχοπτώσεις ισχύουν για περιοχές της κεντρικής Φλόριντα ενώ ο τυφώνας θα συνεχίσει να κινείται μακρύτερα στον Ατλαντικό μέχρι αργά την Πέμπτη το πρωί και το απόγευμα.

Οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι θα υποχωρήσουν σιγά-σιγά σε όλη την πολιτεία κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς ο Milton απομακρύνεται και κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Η μεγάλη δωρεά της Taylor Swift

Κορυφαίοι αστέρες της μουσικής θα πάρουν μέρος σε μια συναυλία της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στους πληγέντες από τους δύο τυφώνες που σάρωσαν την Καλιφόρνια, ενώ και η Taylor Swift έκανε δωρεά για να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανακούφισης των ανθρώπων που επλήγησαν από τον πρόσφατο τυφώνα Helene και τον τυφώνα Milton.

Ο Keith Urban, ο Luke Combs, ο Eric Church και άλλοι μουσικοί της κάντρι οργάνωσαν το Concert for Carolina για τις 26 Οκτωβρίου, για να βοηθήσουν μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την Helene. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Bank of America στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.

Η σούπερ σταρ της ποπ Swift έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια στη μη κερδοσκοπική ομάδα Feeding America στον απόηχο των καταιγίδων, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσίευσε η ίδια η ομάδα.

«Ευχαριστούμε, Taylor, που στάθηκες μαζί μας στο κίνημα για τον τερματισμό της πείνας και τη βοήθεια των κοινοτήτων που έχουν ανάγκη», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Feeding America, Claire Babineaux-Fontenot.

Μεγάλο μέρος των νότιων ΗΠΑ γνώρισε τη θανατηφόρα δύναμη του τυφώνα Helene πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ο Μίλτον άρχισε να χτυπάει τη Φλόριντα την Τετάρτη ενώ και οι δύο καταιγίδες έχουν προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ άλλων προσπαθειών, η τραγουδίστρια της κάντρι Μόργκαν Γουόλεν βοήθησε στη συλλογή προμηθειών ενώ νωρίτερα είχε δωρίσει 500.000 δολάρια στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα.

Η σούπερ σταρ της κάντρι Dolly Parton δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια από τα προσωπικά της κεφάλαια σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Τενεσί, ενώ επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένου του θεματικού πάρκου Dollywood, πρόσθεσαν άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια στη δωρεά.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι μου και αυτό είναι το σπίτι μου», είπε ο Πάρτον σε πλήθος στο Νιούπορτ του Τενεσί.

Πάνω από 2,6 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα

Περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα καθώς ο τυφώνας Milton, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutages.us.

Οι εταιρείες ενέργειας εξυπηρετούν περισσότερους από 11,5 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την πολιτεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα συνέχισε να ανεβαίνει. Ο τυφώνας Μίλτον εξασθενεί στην κατηγορία 1, αλλά ο κίνδυνος παραμένει στη Φλόριντα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τόνισε ότι η μέγιστη σταθερή ταχύτητα ανέμου της καταιγίδας ήταν 90 mph (145 km/h) περίπου στη 1 π.μ. της Πέμπτης καθώς περνούσε ανατολικά του Λέικλαντ της Φλόριντα, στο δρόμο της κατά μήκος της κεντρικής χερσονήσου.

Ο τυφώνας Μίλτον ήταν καταιγίδα κατηγορίας 3 όταν έφτασε στην ξηρά το απόγευμα της Τετάρτης. Οι υψηλές ταχύτητες ανέμου δεν είναι οι μόνοι κίνδυνοι που προκαλούν οι τυφώνες. Ο τυφώνας Μίλτον προκάλεσε αρκετούς καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους στις κοινότητες της Φλόριντα το απόγευμα της Τετάρτης. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες προκάλεσαν επίσης επικίνδυνες πλημμύρες σε ορισμένες παράκτιες περιοχές.

This GOES-16 GeoColor satellite image taken at 11:46 a.m. EDT and provided by National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) shows Hurricane Milton in the Gulf of Mexico off the coast of Florida, Wednesday, Oct. 9, 2024. (NOAA via AP)

«Σαρώνει» ο Milton και στο ελληνικό X

Δεκάδες σχόλια υπό τα hastags Florida, Milton, Μίλτον, Φλόριντα γράφτηκαν στο X με αφορμή τον τυφώνα, με τους χρήστες να αναφέρονται στην καταστροφή αλλά και με άλλους να απορούν για τη... συνομωσία που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους, χωρίς τελικά οι καταστροφές να είναι μεγάλες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης