Αντιγόνη Ντρισμπιώτη & Μίλτος Τεντόγλου εκτός από «χρυσοί» είναι & από τα πιο cool πρότυπα εκεί έξω
Η γαλανόλευκη κυμάτισε ψηλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.
Στιγμές υπερηφάνειας βιώνει ξανά η Ελλάδα, αφού τα παιδιά της ντύνονται «χρυσά» το ένα μετά το άλλο θυμίζοντας πως, όταν υπάρχει θέληση, πίστη, δύναμη και προσπάθεια, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που παίρνει χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Στην ηλικία των 38 ετών και 148 ημερών, νίκησε τους αντιπάλους της και έφτασε στην κορυφή.
Η Ντρισμπιώτη έγινε γνωστή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν κατέκτησε την 8η θέση. Όλα αυτά την ώρα που συνδύαζε τις προπονήσεις της με το τσιπουράδικο της μαμάς της στην Καρδίτσα, στο οποίο δούλευε. Ένα καθημερινό, ήρεμο κορίτσι που πάλεψε να συνδυάσει ό,τι της έφερε η ζωή όπως οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της.
Η αθλήτρια γεννήθηκε στην Καρδίτσα, όμως, μέχρι τα 10 της χρόνια ζούσε με την οικογένειά της στην Αταλάντη. Με την επιστροφή τους στην Καρδίτσα, η μαμά της άνοιξε το τσιπουράδικο «Το στέκι της Γιώτας» και μέσα σε αυτό είναι που πέρασε τα παιδικά της χρόνια η «χρυσή» Ντρισμπιώτη.
Τα πρώτα χρόνια, η αθλήτρια ασχολήθηκε με την κολύμβηση, ενώ το «πάντρεμά» της με τον στίβο έγινε όταν ο προπονητής Θανάσης Δεληγιάννης την ανακάλυψε.
Για περίπου 8 χρόνια, σταμάτησε τον αθλητισμό σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και επέστρεψε ξανά το 2011 στα 27 της χρόνια.
Μίλτος Τεντόγλου
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ρεκόρ αγώνων με 8,52 μέτρα στο άλμα εις μήκος «βάφοντας» με χρυσό το όνομά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.
Το εν λόγω άλμα είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος μέχρι στιγμής και αποτέλεσε άλλη μία απόδειξη για τις βλέψεις όλων σχετικά με το μέλλον του.
Ο Τεντόγλου είναι ήδη χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χρυσός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, στο Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, του κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και το 2021 στην Πολωνία.
«Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω.
Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8μ.52, είχα άπνοια και λέω 'εδώ είμαστε'. Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe», δήλωσε με το cool ύφος για το οποίο έγινε γνωστός εξαρχής στις δηλώσεις του.
Interview: Η Παραολυμπιονίκης Haven Shepherd δεν ακρωτηριάστηκε ποτέ στην ψυχή