Kate Winslet: Αρνείται να καλύψει τα ψωμάκια στην κοιλιά και στέλνει ισχυρό μήνυμα ενδυνάμωσης

Kate Winslet: Αρνείται να καλύψει τα ψωμάκια στην κοιλιά και στέλνει ισχυρό μήνυμα ενδυνάμωσης
Vianney Le Caer/Invision/AP

Η απάντηση που έδωσε όταν της ζήτησαν να καλύψει την κοιλιά της σε σκηνή για τη νέα της ταινία αξίζει πολλά συγχαρητήρια. 

Η Kate Winslet τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας αφού δήλωσε ότι αρνήθηκε να κρύψει τα ψωμάκια στο στομάχι της στην τελευταία της ταινία.

Πολλές φορές νομίζουμε πως για να είμαστε όμορφες χρειάζεται να έχουμε ένα επίπεδο στομάχι με τα κόκαλα των γοφών να εξέχουν. Βλέποντας ειδικά στο παρελθόν πολλά μοντέλα να έχουν υπερβολικά αδύνατο και στεγνό σώμα, έχουμε ασυνείδητα αποδεχτεί ότι το ιδανικό σώμα είναι ένα αδύνατο.

https://www.instagram.com/p/C5StCOwrmta/

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος και έχουμε δεχτεί ότι είναι ωραίο να έχουμε καμπύλες, το ίδιο δεν ισχύει πραγματικά για το στομάχι και την κοιλιά, που πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να επιμένουμε πως πρέπει να είναι επίπεδα.

Ευτυχώς η Kate Winslet μας υπενθύμισε πόσο παράλογο είναι όλο αυτό σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Harper's Bazaar UK.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής για την ταινία «Lee», μέλος του συνεργείου της πρότεινε να καθίσει πιο ίσια για να κρύψει τις «δίπλες» στην κοιλιά της.

«Υπάρχει ένα σημείο όπου η Lee κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι... Και ένας από το συνεργείο ήρθε ανάμεσα στις λήψεις και είπε: "Ίσως θα ήθελες να καθίσεις πιο ίσια". Για να μη φαίνονται οι «δίπλες» της κοιλιάς μου; Ούτε κατά διάνοια! Ήταν σκόπιμο, καταλαβαίνεις;» είπε.

H Kate Winslet απέδειξε ότι ο χρόνος τη βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους που είχε μετά τον Τιτανικό

https://www.instagram.com/p/C5GhC1bILls/

Η Kate Winslet ξανά στο προσκήνιο για τον πιο σωστό λόγο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός κάνει λόγο για τα ψωμάκια της κοιλιάς. Μιλώντας στους New York Times το 2021 για μια ερωτική σκηνή που γύρισε για την ταινία Mare of Easttown, θυμήθηκε πώς ο σκηνοθέτης, Craig Zobel, τη διαβεβαίωσε ότι θα έκοβε «ένα φουσκωμένο μέρος της κοιλιάς» από τη σκηνή, στην οποία εκείνη απάντησε: «Μην τολμήσεις!».

Πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα, το οποίο φαίνεται να έχουμε ξεχάσει στην εποχή μας, που τα σώματα με size zero έχουν γίνει και πάλι τα επιθυμητά αισθητικά σώματα.

Η ίδια η ηθοποιός έχει επίσης δηλώσει πως σταμάτησε να γυμνάζεται πριν από τα γυρίσματα της ταινίας «Lee» για να φαίνεται αυθεντικά μαλακό το σώμα της και είναι περήφανη για τα χαρακτηριστικά της. «Είναι η ζωή μου στο πρόσωπό μου, και αυτό έχει σημασία. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό να το καλύψω. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να φερθούν καλύτερα από το να λένε "ίσως θα έπρεπε να κάνεις κάτι για αυτές τις ρυτίδες". Είμαι πιο άνετη με τον εαυτό μου όσο περνάνε τα χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να αφήνω τις γνώμες των άλλων να εξαφανίζονται».

«Νιώθω τεράστια ανακούφιση που οι γυναίκες αποδέχονται περισσότερο τον εαυτό τους και αρνούνται να κριθούν. Γιατί δεν γνωρίζω καμία συνομήλικη μου που να μεγάλωσε βλέποντας τη μητέρα της να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να λέει: "Φαίνομαι ωραία!" Η μητέρα μου ποτέ δεν το έκανε αυτό: ήταν πάντα, ω Θεέ μου, δεν νομίζω ότι μπορώ να φορέσω αυτό, φαίνομαι παχιά, φαίνεται μεγάλος ο πισινός μου; Σπαταλάμε τόσο πολύ χρόνο υποτιμώντας τον εαυτό μας και εγώ απλά δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ».

Η Kate Winslet εμφανίζεται επίσης γυμνή στην ταινία «Lee» και δήλωσε πέρυσι στη Vogue ότι «έπρεπε να είναι πραγματικά πολύ γενναία για να αφήσω το σώμα μου να είναι η πιο μαλακιά εκδοχή του εαυτού του και να μην κρύβομαι από αυτό».

Η Kate Winslet έχει πει ακόμα ότι πολλοί άνδρες διευθυντές την πατρονάριζαν καθώς προσπαθούσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να γυρίσει την ταινία «Lee». Η βραβευμένη με Όσκαρ ήταν παραγωγός της ταινίας εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Οι άνδρες που νομίζουν ότι θέλεις και χρειάζεσαι τη βοήθειά τους είναι απίστευτα εξοργιστικοί», δήλωσε η ίδια. «Μου έχει πει ακόμη και ένας σκηνοθέτης: "Άκου, κάνε εσύ τη δική μου ταινία και θα χρηματοδοτήσω το μικρό σου " Lee"..." Μικρό! Ή είχαμε πιθανούς άντρες επενδυτές που έλεγαν πράγματα όπως: ‘’Πες μου, γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να μου αρέσει αυτή η γυναίκα;’’».