Από πότε μια επίσκεψη σε λούνα παρκ γίνεται παγίδα θανάτου για παιδιά και ενήλικες;

Unsplash

Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Μια ολόκληρη οικογένεια είδε το παιδί της να χάνεται και το X «φωνάζει» από θυμό. 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η διασκέδαση μια οικογένειας στη Χαλκιδική το βράδυ της Δευτέρας με έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του μετά από δυστύχημα σε λούνα παρκ.

Ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στο «Crazy Dance», όταν το κάθισμά του ξεκόλλησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από μεγάλο ύψος ενώ τραυματίστηκε και ο μικρός αδερφός του. Μάλιστα, όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της μητέρας των παιδιών, η οποία σε κατάσταση σοκ δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη. Αυτόπτης μάρτυρας ήταν και ο τρίτος αδερφός των παιδιών.

Kι εδώ αναρωτιέσαι: Θα πλησιάσεις ξανά σε λούνα παρκ; Πρέπει να συμβαίνουν τραγωδίες για να ελέγχονται οι επιχειρήσεις; Πώς μπορεί ένας χώρος ψυχαγωγίας να μεταμορφώνεται τόσο εύκολα σε παγίδα θανάτου νέων παιδιών;

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 8χρονης. Θλίψη και αναβρασμός στα social

Τα λόγια του αδερφού του 19χρονου που καθόταν δίπλα του συγκλονίζουν

«Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη» λέει.

«Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» δήλωσε.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, όμως, ο χειριστής του λούνα παρκ αναζητείται. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με το που είδε τι συνέβη εξαφανίστηκε χωρίς να σταματήσει καν το παιχνίδι, το οποίο τελικά απενεργοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και παρέμβαση ανθρώπων που βρίσκονταν στον χώρο.

Συγκλονισμένη η κοινότητα στο Πευκοχώρι

Η κοινότητα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής είναι σοκαρισμένη από την τραγωδία και την απώλεια του 19χρονου που παραθέριζε εκεί με την οικογένειά του.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασία Χαλκιά, μίλησε για το τραγικό περιστατικό στο Πευκοχώρι και δήλωσε πως το λούνα παρκ δεν ήταν αδειοδοτημένο. Η Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι η άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ δεν δίνεται από τον δήμο αλλά «πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «το υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από εκεί παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 2022, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος».

Το #Πευκοχώρι έγινε πολύ γρήγορα trend στο Χ

Το #Πευκοχώρι έγινε πολύ γρήγορα trend στο Χ με τους χρήστες να εκφράζουν την οργή και τον θυμό τους για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ και την ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Ύστερα από τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ και την απώλεια της 8χρονης κοπέλας στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, το διαδίκτυο φωνάζει πόσο άδικα χάνονται τα παιδιά μας και κάποιος πρέπει να το ακούσει.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης