«Κάποια Κυριακή» το Tik Tok έκανε viral το τραγούδι της Ιουλίας Καραπατάκη για τους λάθος λόγους

Pexels

Πώς τα «Τακούνια για καρφιά» έγιναν γνωστά στα social media για τον λάθος λόγο; 

Όταν ξεκινά η μουσική του, νομίζεις πως είναι ένα τραγούδι σαν όλα τα άλλα. Αν το ακούσεις, όμως, προσεκτικά σύντομα θα καταλάβεις πως το «Τακούνια για καρφιά» είναι ξεχωριστό. Θα μπορούσε να απευθύνεται μόνο στις γυναίκες, αλλά μιλάει σε όλους μας και θίγει ένα ζήτημα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τι θα έλεγες αν συνειδητοποιούσες πως το τραγούδι που πέτυχες πριν από λίγο σε βίντεο στο Tik Tok, αυτό που βοήθησες κι εσύ να γίνει viral με το like που έκανες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μερικοί στίχοι ενδυνάμωσης;

Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα του Ορέστη Ντάντου να δει στον νέο του δίσκο τη γυναικεία πλευρά και να εντάξει σε αυτόν τέσσερις σημαντικές ερμηνεύτριες, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τη Μάρθα Φριντζήλα και την Ιουλία Καραπατάκη.

Ο τραγουδοποιός αποφάσισε στο «Τακούνια για καρφιά» να μπλέξει την ομορφιά με την αιχμή και να περάσει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα της σημερινής εποχής.

Η Halle Berry μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση και λέει όσα θέλουμε (επιτέλους) να ακούσουμε

Τι κρύβεται πίσω από το «Τακούνια για καρφιά»;

Πίσω από το τραγούδι που όλοι έχουν αγαπήσει ως «Κάποια Κυριακή» κρύβεται μια γυναίκα, η κάθε γυναίκα εκεί έξω. Είναι ένα τραγούδι για όλες μας. Κάθε στίχος είναι κι ένα αγκάθι. Όσο το ακούς τόσο πιο πολύ σε πληγώνει. Όσο προσέχεις τους στίχους, τόσο συνειδητοποιείς πως όλοι τους μπορούν να σε αγγίξουν βαθιά στην ψυχή.

Όσο κι αν θέλουμε να νομίζουμε πως η ισότητα των φύλων έχει κάνει προόδους σήμερα και πως η γυναίκα είναι πιο ανεξάρτητη και ελεύθερη στη σημερινή κοινωνία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το γυναικείο φύλο ποδοπατείται καθημερινά και το τραγούδι αυτό υπάρχει για να μας θυμίζει πως όσο χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσες διαδηλώσεις κι αν έχουν γίνει, τίποτα δεν έχει αλλάξει δραστικά. Όμως, μια μέρα θα έρθει η κάθαρση και η ομορφιά θα πάρει εκδίκηση.

Την κατάσταση αυτή περιγράφει ακριβώς η Ιουλία Καραπατάκη σε στίχους Ορέστη Ντάντου, μιλώντας για τη γυναίκα που θα καταφέρει να φύγει από τα δεσμά της και να προστατεύσει τον εαυτό της.

Η ερμηνεύτρια τραγουδά μελωδικά και μ’ ένα πρώτο άκουσμα δεν συνειδητοποιείς την αξία κάθε λέξης που λέει. Αν δώσει σημασία, θα ακούσεις μια ιστορία. Την ιστορία κάθε γυναίκας που νιώθει εγκλωβισμένη από έναν άλλο άνθρωπο ή από τα κοινωνικά στερεότυπα και το μόνο που θέλει είναι να ζήσει ελεύθερη, χωρίς φόβο.

Πώς το Tik Tok έκανε viral το τραγούδι, αλλά συγχρόνως το κατέστρεψε;

Είναι πολύ όμορφο ένα τραγούδι που μιλά για τη γυναικεία ενδυνάμωση να γίνεται γνωστό και viral στα social media, όταν όμως γίνεται για τον σωστό λόγο.

Οι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποίησαν τον ήχο του τραγουδιού για να μιλήσουν για κάτι δικό τους, που όμως δεν έχει καμία σχέση με τη δύναμη ψυχής που κρύβουν οι στίχοι. Πολύ γρήγορα, λοιπόν, το τραγούδι έγινε viral για τον λάθος λόγο κι ίσως με αυτόν τον τρόπο κανείς να μην άκουσε τους ουσιαστικούς στίχους αυτού του τραγουδιού.

https://www.tiktok.com/@_onhoma/video/7398640241478864160
https://www.tiktok.com/@user48382948372/video/7404180827728366881
https://www.tiktok.com/@odysseasxg/video/7401445671808568609
https://www.tiktok.com/@_maria_gk_/video/7404135064214293793
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης