Η Jenna Fischer μίλησε στην καρδιά κάθε γυναίκας που παλεύει κόντρα στον καρκίνο

 Άρτεμις Σκούφου
Instagram/ msjennafischer

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αισθάνομαι υπέροχα», λέει η ηθοποιός Jenna Fischer από το The Office μετά τη μετά τον καρκίνο του μαστού και κάνει τις γυναίκες να κλείσουν «χθες» ραντεβού για μαστογραφία. «Αν περίμενα έξι μήνες περισσότερο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα». 

Αλληλεγγύη, ενδυνάμωση και γενναιότητα. Αν κάποιος μπορούσε να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη και μιλούν για τον καρκίνο που έχουν περάσει, αυτές τις λέξεις θα χρησιμοποιούσε. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και η 25η Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο αυτό. Η Jenna Fischer, λοιπόν, βρήκε μια καλή αφορμή για να μιλήσει για τη δική της περιπέτεια με αυτή την ασθένεια, τον καρκίνο.

Πάνε αρκετοί μήνες που η ηθοποιός έχει ξεκινήσει να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσει κάποιος για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει μπει στη διαδικασία θεραπείας από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Bianca Balti κόντρα στον καρκίνο ωοθηκών: «Αν χρειάζεστε δύναμη, πάρτε από τη δική μου, έχω πολλή»

Η Jenna Fischer μιλά για τον καρκίνο, γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Γνωστή για το ρόλο της ως ρεσεψιονίστ Pam στη σειρά The Office, η Jenna δήλωσε ότι είναι «πλέον απαλλαγμένη από τον καρκίνο» μετά από χειρουργική επέμβαση και πολλές χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Για τη Jenna, ο καρκίνος ήταν μια δύσκολη περιπέτεια υγείας που έπρεπε να αντιμετωπίσει, αλλά κατάφερε να βγει νικήτρια απ’ ό,τι κι αν πέρασε.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αισθάνομαι υπέροχα», μοιράστηκε η ίδια στο Instagram, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη θεραπεία της για να ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να ελέγχονται και να δίνουν σημασία στην πρόληψη. «Αν περίμενα έξι μήνες περισσότερο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα», έγραψε.

Η ηθοποιός περιέγραψε, ακόμα, την εμπειρία της και είπε πως ανακάλυψε ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο ύστερα από μια εξέταση ρουτίνας τον Οκτώβριο του 2023, την οποία, όπως παραδέχτηκε, ανέβαλε.

Το να βλέπω γυναίκες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα ραντεβού τους για μαστογραφία στο Instagram με ώθησε να ορίσω το δικό μου ραντεβού (στο οποίο άργησα).

Μετά από αυτό το ραντεβού, είπε ότι περαιτέρω εξετάσεις διαπίστωσαν ότι είχε «τριπλά θετικό καρκίνο του μαστού σταδίου 1».

Η Jenna Fischer είπε ότι «ευτυχώς» ο καρκίνος της εντοπίστηκε νωρίς, αλλά ο όγκος ήταν επιθετικός και έτσι χρειάστηκαν πολλαπλές θεραπείες.

Η Jenna Fischer μίλησε στην καρδιά κάθε γυναίκας που περνά ή έχει περάσει στο παρελθόν καρκίνο και δείχνει μέσα από την ανάρτησή της την πραγματικότητα αυτής της περιπέτειας.

Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, η Jenna είπε ότι έπαθε αυτό που οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται μήπως συμβεί, έχασε τα μαλλιά της. Κατέφυγε στην επιλογή της περούκας, καθώς πολλοί άνθρωποι γύρω της δε γνώριζαν τι πέρναγε. Οι περούκες σταμάτησαν να είναι πλέον η ανάγκη της και εξέφρασε πως χρειαζόταν «χώρους και ανθρώπους που δεν με θεωρούσαν καρκινοπαθή».

Τόνισε όμως την υποστήριξη που είχε από ανθρώπους που γνώριζαν, όπως η συμπρωταγωνίστριά της Angela Kinsey.

«Όταν έχασα τα μαλλιά μου, φορούσε καπέλα στις συναντήσεις μας στη δουλειά για να βεβαιωθεί ότι δεν ήμουν η μόνη», αποκάλυψε, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι για κάποιον που δίνει τη δική του μάχη να έχει δίπλα του υποστηρικτές και ανθρώπους που μπορούν να τον καταλάβουν.

Τι αλλάζει μετά τη θεραπεία του καρκίνου;

Ο καρκίνος μπορεί να αλλάξει όλη τη ζωή ενός ανθρώπου και ακόμα κι αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, αυτό δε σημαίνει πως όλα τελείωσαν με τη θεραπεία.

Η ηθοποιός τονίζει την αξία του ελέγχου, δηλώνει πως «θα συνεχίσει να το αντιμετωπίζει και να παρακολουθείται» και παρότρυνε τις ακολούθους της στα social media να ελεγχθούν. Γιατί; Διότι πράγματι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

«Ο όγκος μου ήταν τόσο μικρός που δε μπορούσε να γίνει αισθητός σε μια φυσική εξέταση», έγραψε, προσθέτοντας ότι αν είχε καθυστερήσει τις εξετάσεις της «θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί».

Στον καρκίνο κανείς δεν είναι μόνος. Η Jenna Fischer στέλνει το δικό της μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού, δίνει δύναμη και η δημόσια τοποθέτησή της είναι αυτό που χρειαζόμαστε λίγο πριν πάμε στην επόμενη εξέτασή μας.

Σε περίπτωση που διαγνωστείτε με καρκίνο του μαστού, υπάρχει μια ομάδα που περιμένει να σας φροντίσει.

Τι είναι ο τριπλά θετικός καρκίνος του μαστού;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρκίνου του μαστού και ορισμένοι, όπως ο τριπλά θετικός, είναι γνωστοί ως καρκίνοι θετικοί στους ορμονικούς υποδοχείς.

Αυτό σημαίνει ότι οι όγκοι ενθαρρύνονται να αναπτυχθούν από ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και μια πρωτεΐνη που ονομάζεται HER2, οι οποίες βρίσκονται φυσιολογικά στο σώμα.

Αυτοί οι καρκίνοι είναι πολύ πιο πιθανό να ανταποκριθούν σε φαρμακευτικές θεραπείες που στοχεύουν σε αυτές τις ορμόνες για να βοηθήσουν να σταματήσουν τα καρκινικά κύτταρα να διαιρούνται και να αναπτύσσονται, σύμφωνα με το BBC.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης